Екологи виявили браконьєра, що наловив раків на Херсонщині більше ніж на чотириста тисяч гривень

У червні поточного року на території Національного природного парку «Нижньодніпровський» в районі с. ЗабариноГолопристанського району Херсонської області в заливі Глаголь державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області виявлено громадянина К., який здійснював вилов раків ятерями за допомогою дюралевого човна з електродвигуном без відповідного дозволу на промисел, чим порушено вимоги Закону України «Про природно-заповідний фонд».

У човні браконьєра знаходилася краснопірка, молодь сома, лин, бичок-лисун мармуровий та 6 тисяч 415 екземплярів незаконно добутого річкового раку.

На підставі розрахунку, виконаного спеціалістами Держекоінспекції у Херсонській області відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 24 липня 2013 року № 541, сума шкоди, заподіяної державі громадянином К. в наслідок незаконного добування цінних видів водних біоресурсів склала 402 тис. 352 грн.

Відповідно до вимог чинного законодавства протокол про адміністративне правопорушення, складений за статтею 91 КУпАП «Порушення правил охорони та використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду» на громадянина К. та розрахунок збитків направлені державними інспекторами до Голопристанського районного суду Херсонської області для судового розгляду.

Держекоінспекція

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон