Нові технології у Херсонському державному університеті

Створення IT-HUB на Херсонщині – це стало темою обговорення на координаційній зустрічі викладацько-професорського складу факультету фізики,математики та інформатики Херсонського державного університету, а також представників провідних IT-компаній регіону та освітніх центрів.

Розробка програми з поетапними кроками запуску такого центру дасть відповідь на наступні питання: як він працюватиме, хто долучиться до його створення, які завдання та цілі стоять перед всіма учасниками проекту IT-HUB.

Звертаючись до присутніх за допомогою скайп-зв'язку, наголосив, що IT-бізнесу в Україні зараз потрібні люди із високою доданою вартістю, з високою капіталізацією.

І центр, який планується створити на базі Херсонського державного університету, зможе якраз забезпечити основні потреби галузі, адже в одному місці буде зосереджене навчання та розробка цікавих проектів для IT-компаній Херсонщини, в яких студенти братимуть безпосередню участь.

Для регіону такий центр буде корисним. І йдеться навіть не про податки. Створення потужного фахового середовища на базі університету для подальшої капіталізації студентів якраз може вирішити проблему міграції молоді, яка матиме цікаву і високооплачувану роботу у рідному місті.

Я впевнений, вчена рада Херсонського державного університету підтримає рішення створити IT-HUB разом із компаніями, які побачать свої перспективи у цій команді, - заявив народний депутат України Олександр Співаковський.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон