На Херсонщині «омолоджують» систему водопостачання

Стратегічний проект з істотного «омолодження» комунальної системи водопостачання розпочали у Херсоні.

Йдеться про реконструкцію Верхньоантонівського водозабору з будівництвом одразу 17 нових свердловин глибиною від 80 до 110 метрів, що даватимуть по 40 кубометрів води на годину.

«Проект започаткували ще 2016 року, але він довго не виходив з «паперової» стадії. Потрібна була згода Кабінету Міністрів України на передачу до охоронної зони водозабору частини земель державного лісового фонду. Після того як згоду отримали, почали проектувальні роботи», — пояснює директор КП «Виробниче управління водоканалізаційного господарства Херсона», депутат міськради Михайло Чемерис.

Води для потреб споживачів в обласному центрі нині достатньо. Але реконструкція водозабору дасть змогу отримати значний резерв, завдяки якому можна буде «затампонувати» дванадцять старих свердловин — вони вже вичерпали ресурс води з ближчих підземних горизонтів та качають воду поганої якості, перенасичену солями.

Реконструкція Верхньоантонівського водозабору коштуватиме майже 22 мільйони гривень. Завершити її планують у 2020 році.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон