Лікарів у Нову Каховку заманюватимуть житлом і грішми

Забезпечувати медиків службовим житлом і сплачувати їм надбавки до зарплат. За допомогою цього у Новій Каховці сподіваються вирішити проблемунестачі медичних кадрів, тож на останній сесії міськради було затверджено «Програму місцевих стимулів для лдікуючих лікарів на 2018 — 2022 роки».

Згідно з цією програмою вже у поточному році на ці цілі з міського бюджету планується виділити 696 тисяч гривень, а у наступному — 1,59 млн. грн. Переважна частина коштів піде на придбання для лікарів службового житла, яке кожен із них зможе набути у приватну власність за наявності не менш як десятирічного безперервного стажу роботи.

За інформацією розробників програми, всього в системі охорони здоров'я Нової Каховки працює 151 лікар, добра половина з яких — пенсійного віку. Особливо гостро стоїть потреба в лікарях насамперед вузькопрофільних спеціальностей.

Місту не вистачає рентгенолога, отоларинголога, лікаря-інфекціоніста, лаборантів, фтизіатрів. Є потреба в забезпеченні лікувальних закладів спеціалістами первинної ланки — сімейними лікарями, лікарем профпатологом, дитячим травматологом.

Також на сесії міськради було прийнято рішення про реорганізацію «Центральної міської лікарні міста Нова Каховка» з комунального закладу у комунальне некомерційне підприємство, як того вимагає чинне законодавство.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон