Спекотний травень для жителя Херсонщини Валерія Газаєва

Цьогорічний травень для нашого земляка нижньоторгаївця Валерія Газаєва, знаного спортсмена, громадського діяча, майстра спорту України з пауерліфтингу IPF (2011), майстра спорту з армліфтингу (2017), дворазового чемпіона, рекордсмена України з армліфтингу (2016, 2017), віце-чемпіона Світу з армліфтингу (2016, 2017), чемпіона України з силового екстриму (2017), віце-чемпіона Європи з силового екстриму (2017), чемпіона світу в команді з силового екстриму (2017), і на даний момент єдиного рефері міжнародної категорії з мас-рестлінгу в Федерації мас-рестлінгу України, видався спекотним в плані проведення й учасі у серйозних спортивних турнірах і чемпіонатах.

Так 5 травня в місті Нова Каховка відбувсяся ІІІ Чемпіонат України з силового екстриму серед найсильніших людей нашої країни! У боротьбі за титул Чемпіона України змагалося 40 спортсменів у 4-х вагових категоріях, яким довелося виконати по п'ять вправ, під прицілом суворої кваліфікованої суддівської колегії.

А ще заради бурхливих оплесків вболівальників учасники тягнули пожежну машину, наповнену водою, вагою 18 тонн!

За словами Валерія Газаєва на цих змаганнях він перебував у чудовій фізичній формі, і саме цей фактор допоміг йому вже вдруге здобути титул чемпіона України з силового екстриму.

В рамках багатоденного марафону «Big Weekend –Time PowerStrong 2018» 9 травня в Лисичанську стартував I етап Міжнародного чемпіонату «Strongman Open Challenge 2018» на честь Дня Великої Перемоги.

Учасники чемпіонату змагатилися в п'яти основних видовищних етапах – прогулянка фермера, дамбл 90 кг, гігантська тяга штанги, природні камені та трак пул (переміщення 15 тонн на 20 м).

У чемпіонаті взяли участь вісім спортсменів з України, Чехії та Грузії.

Золото в цих змаганнях беззаперечно було присуджено найсильнішому спортсмену – Валерію Газаєву.

А вже 12 травня в Мелітополі відбувся II етап Міжнародного чемпіонату Strongman Open Challenge 2018.

Учасникам чемпіонату потрібно було виконати чотири складних і дуже видовищних вправи. У першій під назвою «прогулянка фермера» атлети переносили два балони вагою 130 кг на 40 м.

Друга дисципліна – «оverhead» – естафета з подвійним підняттям кожного снаряда: акселя (гриф з колесами 110 кг), дамбл (80-кілограмова гантель), лог ліфт (металева «колода» вагою 125 кг) і гантелі вагою 90 кг.

Після цього богатирі протягнути 8-тонну вантажівку. До речі, у цій дисциплі перемагає той атлет, який виконає вправу швидше за інших учасників.

Остання дисципліна чемпіонату – закочування на плечі кам'яної кулі вагою 140 кг на кількість разів.

За результатами змагань перемогу в II етапі Міжнародного чемпіонату Strongman Open Challenge 2018 виборов нижньоторгаїський богатир Валерій Газаєв.

15 травня Валерій завітав до рідного села Нижні Торгаї і в подарунок односельцям провів показовий виступ з силового екстриму.

Про спортивні досягнення Газаєва знають усі нижньоторгаївці, а ось побачити наживо, як спортсмен піднімає та переносить надважкі снаряди, а тим паче тягне 12-тонну автівку – повірте, просто перехоплює дух від здивування і захвату!

26 травня в Мелітополі на базі спорткомплексу «Терра Спорт» пройшов перший чемпіонат України з кроссліфтінгу. На цих змаганнях також був присутній засновник кроссліфтинга – Дмитро Клоков.

Організатором Першого чемпіонату України по кроссліфтингу виступив президент Федерація силового екстриму України В.Н.Газаєв спільно з Асоціацією силових видів спорту.

Кроссліфтинг – спортивна дисципліна (силове багатоборство), яка включає в себе вправи з різних силових видів спорту: важка атлетика, пауерліфтинг, гирі, стронгмен, армліфтинг, елементи бодібілдингу.

Це досить молодий вид спорту, заснований Дмитром Клоковим – легендарним важкоатлетом, срібним призером Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні з важкої атлетики, чемпіоном Європи, світу та Росії серед юніорів, президентом Асоціації силових видів спорту.

У змаганнях з кросліфтингу взяли участь три десятки спортсменів з різних міст України: Києва, Одеси, Запоріжжя, Чорноморська, Дніпра, Кривого Рогу, Краматорська, Харкова, Мелітополя.

Валерій Газаєв не лише виступив співорганізатором цього чемпіонату, а й вирішив перевірити свої можливосі у цій новій спортивній дисципліні.

«Це було дуже круто і авантюрно, – зазначає Валерій. – Проте до дідька цікаво!».

Наш земляк не лише випробував власні сили, а й здобув титул чемпіона України з кросліфтингу. З чим ми його й вітаємо!

Проте відпочивати Валерію Газаєву ніколи, адже сезон силового екстриму набирає обертів. Наш земляк уже почав підготовку до особистого і командного чемпіонатів Європи у вазі до 105 кг, які відбудуться 22 і 24 червня на Арабатській стрілці та в Мелітополі.

У минулому році на особистому чемпіонаті Європи з силового екстриму Валерій посів друге місце, тож у цьому році хоче поліпшити свій результат. А на командному чемпіонаті Європи українські силачі прикро програли всього півбала збірній Польщі.

Так що наші богатирі прагнуть реваншу. Далі підуть міжнародні турніри в Італії, Чехії, Литві та змагання на Кубок України і ще трьох етапів «Strongman Open Challеnge».

Віта КОПЕНКО

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон