У Херсоні відбувся тренінг Zero Waste School

В обласній бібліотеці ім. Олеся Гончара пройшов тренінг Zero Waste School Херсон, на якому були присутні представники екологічних угрупувань та клубів міста серед учнів.

Тренінг провели учні ЗОШ №32 м.Херсона, які виграли конкурс Zero Waste School Ukraine від фонду Кличко і відвідали трьохденний тренінг у Києві.

Метою тренінгу було ознайомити присутніх з проблемою забрудненості сміттям, а також вказати шляхи її вирішення через сортування побутових відходів та їх подальшої переробки, а також ознайомити з впровадженням у життя проекту «Херсонщина без сміття».

На початку тренінгу виступили запрошені спікери, які висвітлили питання стану енергоефективності у нашому місті, розповіли про проект, пов'язаний з заснуванням у Херсоні вело доріжок, а також про проект, що стосується компостування відходів.

З учасниками заходу було проведено практичне заняття у групах на вміння сортувати побутові відходи. Наприкінці вони спробували створити власні проекти, що стосувалися проблеми вирішення забрудненості побутовими відходами територій їхніх шкіл, парків, будинків тощо.

Враховуючи те, що в Україні з 1 червня 2018 року починає діяти закон про обов'язкове сортування побутових відходів, проведення даного тренінгу можна вважати актуальним і своєчасним, таким, що спрямований на покращення екологічної культури населення.

Управління освіти Херсонської міської ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон