Понад 800 херсонців долучились до громадських робіт

У роботі Херсонської обласної служби зайнятості вагому частину займає організація оплачуваних громадських робіт.Аргументи переконливі, адже це один із напрямків активної політики зайнятості населення. Саме завдяки цим видам робіт можна пом'якшити або випередити наслідки безробіття.

Громадські роботи стають ще своєрідним випробувальним терміном на шляху до постійної зайнятості. Так, у поточному році взяли участь у таких роботах 807 осіб, з них працевлаштовані на постійне робоче місце 30 осіб.

У рамках реалізації соціально-направленого проекту «Відтворимо культурно-історичну спадщину Херсонщини» безробітні виконували ремонтно-будівельні роботи з відновлення пам'ятників і поховань видатних діячів історії та культури, з відтворення та впорядкування пам'яток історії та культури Херсонщини. До таких робіт з початку поточного року було залучено 110 осіб.

Продовжується в області реалізація соціально-спрямованого проекту «Шерифи» в частині організації громадських робіт з інформування населення щодо недопущення порушень громадського порядку. З початку року до роботи у проекті було залучено 74 безробітних осіб, з них 18 демобілізованих військовослужбовців учасників АТО.

З початку 2018 року у громадських роботах з супроводу інвалідів по зору взяли участь 15 безробітних, які надали соціальну допомогу майже 100 незрячим мешканцям Херсона. Супроводжували їх на вулицях міста, допомагали здійснювати покупки, відвідувати лікарів, сплачувати комунальні платежі, вирішувати питання в соціальних установах.

Другий рік поспіль Херсонський міський центр зайнятості спільно з Благодійною організацію «Благодійний Фонд «Майбутнє з нами» організовує громадські роботи по наданню допомоги з отримання практичних навиків та знань з орієнтування у просторі тотально сліпим дітям. Роботи проводяться на базі Херсонського загальноосвітнього навчально-виховного комплексу № 11.

У таких роботах брали участь 2 особи з інвалідністю, які вчать дітей орієнтуванню у просторі за допомогою тростини, методики орієнтування в мікро- та макропросторі, можливості пересуватися в громадському транспорті та застосовувати gps-навігацію. Окрім цього, дітлахів навчають бісероплетінню, виконують з ними ігрові вправи, що також допомагає їм відчувати себе більш комфортно у соціумі, серед своїх однолітків.

Залишившись без роботи, людина втрачає не тільки засоби до існування, а й іноді бажання працювати. У цих умовах саме оплачувані громадські роботи відіграють важливу роль. Беручи участь у таких роботах, громадяни отримують матеріальну підтримку. відчувають себе занятими та працездатними.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон