Здоров’я жителів Херсонщини – пріоритетне завдання влади

Таке було заявлено сьогодні, 1 червня, на сесії Херсонської обласної ради. Депутати погодили створення філій Обласного центру нефрології, гемодіалізу та перитонеального діалізу Херсонської обласної клінічної лікарні в м. Генічеськ та м. Гола Пристань. Таке рішення підтримали 44 депутати із 54 присутніх.

Нагадаємо, Обласний центр нефрології, гемодіалізу та перитоніального діалізу (з філією в Каховській центральній районній лікарні) на базі Херсонської обласної клінічної лікарні розпочав свою роботу 1 березня 2014 року.

У Центрі проводиться лікування захворювань нирок: від гострих (пієлонефрит, гломерулонефрит) до хронічних захворювань (хронічний пієлонефрит та гломерулонефрит, полікістоз нирок, вроджені нефропатії), а також уражень нирок при інших захворюваннях (цукровий діабет, системні захворювання, подагра, гіпертонічна хвороба).

Для нормального самопочуття діалізнику необхідно регулярно – тричі на тиждень – проходити процедуру гемодіалізу, яка коштує понад 2 тис. грн за один раз. При цьому хворим необхідно долати чималу відстань до найближчого центру, який розташований в м. Херсон та його філія в м. Каховка, для 4-х годинної процедури.

Для прикладу, пацієнт, проживаючий у Генічеському районі, має тричі на тиждень проїжджати від 100 до 170 км в одному напрямку.

Зважаючи на це, було запропоновано створити іще два додаткові Центри в районах з найбільшою кількістю хворих, а саме: в м. Генічеськ та м. Гола Пристань.

«Ми ставимо перед собою завдання забезпечити діалізом усіх хворих області, які цього потребують», – таким було рішення депутатів оскільки, здоров'я жителів Херсонщини – пріоритетне завдання депутатів Херсонської обласної ради VІІ скликання.

За останні два роки за ініціативи голови облради Владислава Мангера вдалося створити безкоштовну діагностику за направленням лікарів та організувати виїзні онкоогляди по всій Херсонській області.

Також щосесії виділяються кошти на лікування важкохворих та закупівлю дороговартісних ліків (в тому числі і для діалізників), проводиться робота по осучасненню медичного обладнання в обласному онкодиспансері тощо.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон