У Новій Каховці створили інклюзивний центр

Нову комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» створили у Новій Каховці. Таке рішення прийняли депутати міської ради на своїй позачерговій сесії.

На відміну від їхніх колег з сусідньої Каховки, це рішення не викликало жодних зауважень або протестів.

Як повідомляв «Новий день», 26 квітня на сесії Каховської міськради через небажання народних обранців створювати подібний інклюзивний центр навіть виник скандал.

Дійшло до того, що деякі депутати заявили: «Нехай такий центр у Новій Каховці створюють, не у нас», а присутній депутат облради від «Опоблоку» закотив істерику начальнику відділу освіти міськради Михайлу Гончару.

Мрія каховських депутатів збулася — центр у Новій Каховці таки створено. Він буде розміщуватись у місцевому відділі освіти по вул. Історичній, 5. Працюватимуть у ньому 7 осіб.

За словами начальника відділу освіти міськради Оксани Якубової, загалом послуг центру потребують 834 дитини.

Загалом на території області планувалося створити 8 подібних центрів.

Їх мета — забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон