У Скадовську не продаватимуть алкоголь вночі

Боротись із засиллям не зовсім тверезих відпочивальників на дитячому курорті вирішила місцева влада Скадовська.

Так, депутатам міської ради пропонують своїм рішенням встановити заборону в межах території міста продаж пива, окрім безалкогольного.

Під заборону також можуть потрапити алкогольні та слабоалкогольні напої та столові вини. Усе це суб'єктам господарювання заборонять реалізовувати з 23.00 до 7 години ранку.

Окрім цього, власників закладів торгівлі та закладів ресторанного господарства зобов'яжуть розмістити інформаційні таблички про заборону роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом у зазначені години.

Місцева влада і раніше мала право забороняти продаж спиртного у нічний час. Проте до квітня цього року це була просто рекомендація, продавці її часто ігнорували і навіть оскаржували у суді. Відтепер рішення місцевих рад щодо алкоголю оскарженню не підлягає.

Алкоголь після 22 години вечора не продають у магазинах та кіосках у декількох десятках населених пунктів України: Одеса, Львів, Запоріжжя, Дніпро, Ужгород, Луцьк, Черкаси – це не повний перелік міст, де заборонили продавати напої із градусом уночі. І, до речі, багатьом українцям це до вподоби.

У Києві подібна заборона зустріла супротив підприємців, і вони через суд її відмінили.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон