Херсонцям можуть заборонити користатися одноразовим посудом

Під заборону використання можуть потрапили вироби із пластика: одноразовий посуд, столові прилади, трубочки-соломинкидля напоїв, ватні палички та пластикові кріплення для повітряних кульок.

Таке рішення вчора прийняла Єврокомісія, яка запропонувала заборонити використання у ЄС одноразових виробів із пластику.

Замінити їх пропонують більш екологічним чистим продуктом (яким саме не сказано).

Крім того, пропонується суттєво обмежити використання одноразових пластикових пакетів та упаковок, які зараз повсякчас пропонують супермаркети Європи (на відміну від України – безкоштовно).

У Єврокомісії переконані, що «...запропоновані заходи позитивно позначаться на стані навколишнього середовища. Зокрема, очікується зниження викидів вуглекислого газу в атмосферу на 3 – 4 млн тонн. Крім того, пропозиції дозволять уникнути шкоди навколишньому середовищу, обсяг якого до 2030 року може скласти 22 млрд євро».

А от заступник голови Єврокомісії Франс Тіммерманс вказуючи на те, що таке рішення має суттєве значення окремо наголосив, що на пластики припадає понад 80% у світовому океані, і вважає, що «... європейцям необхідно спільно вирішувати цю проблему».

Правда Україна ще не Європейська держава, як мінімум з юридичної точки зору, а тому нас поки ця пропозиція не торкнеться, хоча...

Хоча, поки це тільки пропозиції Єврокомісії, які для того аби вони стали законом узгодили спочатку всі члени ЄС, а вже потім ще й проголосував Європарламент. Експерти переконують, що на їх схвалення та прийняття рішень підуть роки. Де буде на той час Україна?

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон