Що пообіцяв міністр у Херсоні

У кожного великого творчого фестивалю з роками складаються певні традиції. Не виключення і міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії», який завершився у Херсоні.

За багаторічною традицією, фінальним акордом свята стає вистава Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка. Цьогоріч це були «Три товариші». До речі, до творчості Еріха Ремарка франківці звернулись вперше.

Сюжет вистави, як і роману, присвячений темі втраченого покоління. Головні герої після Першої світової намагаються повернутися до мирного життя, знайти своє місце, свою любов.

Сюжет дуже співзвучний з українськими реаліями. Адже зараз на Сході країни точиться війна, і наші хлопці переживають багато з того, що відчували учасники Першої світової. Проте, на відміну від роману, акцент у виставі зроблений саме на тему кохання.

На сцені жодного зайвого інвентарю. Максимум емоцій - мінімум декорацій. А ще - освітлення, саме воно «малює» атмосферу вистави і настрою героїв.

Одну з головних ролей виконав Міністр культури Євген Нищук. Він урочисто пообіцяв херсонцям, що наше південне місто стане першим у гастрольному графіку театра Франка. А гастролі плануються вже на липень цього року.

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон