У Херсоні грались вовки бальзаківського віку

Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії» знайомить глядачів із роботами колективів не лише іноземних, а й українських.

Свою виставу на херсонській сцені представили молодіжний інтерактивний сучасний театр «Міст» та Національний центр театрального мистецтва імені Леся Курбаса. Називалась вона «Ігри вовків бальзаківського віку».

Роботу поставили за п'єсою "Оноре, а де Бальзак?" Олега Миколайчука та Неди Нежданої, яка одержала І місце на фестивалі Тиждень сучасної української драматургії.

Вистава презентує парадоксальний погляд на знакову постать літератури, чиє життя і творчість тісно пов'язані з Україною. Історія кохання Оноре де Бальзака та Евеліни Ганської стала легендою. «Нерозгадана чужоземка», «кохана вовчиця» – так відомий письменник називав свою кохану.

Оноре де Бальзак поєднав у собі дивовижні контрасти - був романтиком і сатириком, мудрецем і блазнем. Глядачі так і не отримують відповідь на питання – чи були його почуття щирими, чи він просто шукав варіант вирішення власних фінансових проблем.

Усі герої виявляються не такими простими, якими здаються на перший погляд. Кожен діє за «вовчими законами», аби отримати бажане. Та чи приносить це їм щастя?

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон