Херсонські аудитори відстоюють інтереси держави

Юридичними заходами державних аудиторів передбачено лише правильне застосування, неухильне дотримання вимог законодавства, інших нормативних актів у бюджетній сфері.

Приміром, за результатами контрольних заходів державні аудитори продовжують оформлювати адміністративні протоколи на посадових осіб, які порушили окремі вимоги чинного законодавства. Зокрема, упродовж трьох місяців 2018, до адміністративної відповідальності притягнуто 38 посадових осіб, на яких накладено адміністративні штрафи.

Аудитори ініціювали три позови перед органами прокуратури на суму понад 551 тис. грн. Водночас на виконанні у Державній виконавчій службі України перебувають три рішення на суму 282,1 тис. грн, пред'явлених протягом останніх років.

Пред'явлено два позови на суму 161,71 тис. грн. Задоволено три позови на суму 131,6 тис. грн (з урахуванням позовів пред'явлених у 2017 році).

Крім того, на розгляді в суді апеляційної інстанції перебуває справа на суму понад 2,7 млн грн.

Протягом першого кварталу 2018 позови проти органу держфінконтролю про оскарження вимог щодо усунення порушень не пред'являлись.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон