Херсонці побачили виставу про цінність свободи

У рамках ювілейного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» херсонці змогли побачити унікальний проект.

А саме першу українську рок-оперу «Біла ворона», автором якої став Юрій Рибчинський та композитор Геннадій Татарченко. А втілював її у життя режисер Максим Голенко, хореографом виступив Максим Булгаков.

Цю постановку представив глядачам Миколаївський академічний український театр драми та музичної комедії.

«Біла ворона» - це історія про звичайну французьку дівчину Жанну Д'Арк, яка стає народною героїнею, очолюючи французьке військо в Столітній війні проти британців.

Але в постановці Максима Голенка це не просто історія про кохання та боротьбу за свободу, про честь і гідність, про стійкість і вірності. Це гостра, соціальна трагедія. Трагедія, яку переживає і Україна останні 4 роки. А в образі маленької, витонченої, але сміливої і справедливої Жанни - український народ.

Рок-оперу значно осучаснили. З атрибутів столітньої війни на сцені був лише меч Жанни.

Герої в балаклавах, комуфляжі, берцях, поліцейські щити, сучасні гаджети, відеокамера, револьвер і навіть селфі. А сцена нападу англійських солдатів на сільське гуляння нагадує картину розгону студентів «Беркутом» на Майдані. І натовп, який біжить захищати свою свободу з бруківкою в руках...

Колектив рік працював над цією грандіозною постановкою. Масштаб дійства дійсно вражає. Як і глибина змісту. Глядачам черговий раз показали, що свобода – понад усе. Але часом її ціна – десятки зламаних людських доль.

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон