На Херсонщині стало більше "акул пера"

На десятьох акул у Херсоні стало більше! Але не у Дніпрі, і, в жодному разі, не в Чорному чи Азовському морях... Мовиться про інше – про «акул пера»!

На факультеті філології та журналістики Херсонського державного університету студенти захищали дипломні роботи на здобуття ступеню вищої освіти «магістр». Приємно, що більшість випускників вже працюють за фахом і знають, чого хочуть від професії і життя.

Обрані ними теми досліджень - актуальні, як кажуть «на часі» - це й інформаційна війна в інтернет-виданнях, і реалізація європейських стандартів з прав людини в роботі журналіста, і зарубіжний та вітчизняний досвід створення суспільного мовлення.

Також здобувачі доповідали про якісну пресу країн Європи, досліджували рекламні тенденції на сторінках херсонських видань початку ХХ сторіччя, здійснювали аналіз сучасних технік телевізійного портретного інтерв'ю та ще багато іншого.

В цілому хочу відзначити високий рівень підготовки випускників. Вони творчі, ініціативні, не бояться братися за складні теми, вміють працювати з джерелами та публічною інформацією, схильні до аналітичного мислення, і головне – прагнуть до професійного розвитку й самовдосконалення.

Дякую декану факультету філології та журналістики Володимиру Олексенку, завідувачеві кафедри соціальних комунікацій Ользі Рембецькій та усім викладачам і науковим співробітникам, які готують нові конкурентноспоможні кадри.

Впевнена, що з новим ректором Олександром Співаковським факультет стане ще більш потужним, а проект Медіа-Полігон буде дієвим майданчиком для діалогу і становлення свободи слова в Україні.

На сам кінець кілька настанов для журналістів-початківців, які висловлю уривком з усім відомої дитячої казки "Аліса в Країні Чудес": «Дитя моё, никогда не произноси слова только за то, что они красивые и длинные. Говори только о том, что понимаешь...»

Тому перш ніж про щось говорити, розберіться у темі, використовуйте прості речення та слова, і якщо є можливість, то іншомовне слово замініть українським аналогом. Будьте допитливими, переконливими, оперуйте фактами, а не емоціями.

Пам'ятайте, що слово, то є сильна зброя, і в гонитві за сенсацією не забувайте про журналістську відповідальність. Бажаю усім успіхів і задоволення від роботи!

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон