Юні херсонці "за" життя в еко-стилі

Вже традиційно на початку травня підбиваються підсумки роботи закладів загальної середньої освіти міста з екологічного напряму виховної роботиза поточний навчальний рік у формі міської дитячої екологічної конференції.

Як би не звучала тема екологічної конференції, вона завжди буде актуальною. Цьогоріч – «Юні херсонці «ЗА» життя в еко-стилі».

Участь у конференції, яка відбулась на минулому тижні в приміщенні Херсонського Палацу дитячої та юнацької творчості, взяли вчителі та учні 42 закладів загальної середньої освіти міста. Також, до участі у конференції долучилися почесні гості: Потук Олександра Іванівна, головний спеціаліст відділу з питань виховної роботи управління освіти Херсонської міської ради; Крючкова Тетяна Миколаївна, начальник відділу освіти Національного природного парку «Нижньодніпровський»; Зоря Ірина Анатоліївна, голова центру розвитку особистості «Берегиня»; Борткевич Лариса Вікторівна, кандидат біологічних наук, доцент кафедри водних ресурсів та аквакультури факультету рибного господарства та природокористування Херсонського державного аграрного університету.

Щороку заклади загальної середньої освіти міста проводять змістовну роботу з екологічного напряму виховної роботи, беручи участь у 21 Всеукраїнському екологічному конкурсі та акції, міських масових екологічних заходах.

Цьогоріч відмічається збільшення кількості учасників майже у 80% конкурсів. Також, за попередніми даними в цьому році на високому рівні визначено роботу 13 освітніх закладів (проти 8 – у минулому). Тож, позитивна кількісна динаміка очевидна.

Якість проведеної роботи можна судити за вступами юних херсонців, які ділились власним досвідом роботи з різних напрямів екологічної роботи: дослідницького, творчо-екологічного (наймасовішого), природоохоронного та трудового. Якість виступів була висоті. Створення горщика для забезпечення зволоження грунту у необхідних зонах, селекція троянд, вирощування яблуні з насінини, зменшення біорізноманіття Херсонської області, озеленення пришкільної території, написання вірша «Дітям – про хижих птахів» – саме досвідом з цих питань ділились представники ЗЗЗСО № 4, 26, 27, 30, 37, 44, 48.

Кожний виступаючий отримав сертифікат учасника міської дитячої екологічної конференції. Яскравим став виступ переможця обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля наш спільний дім» колективу екологічної просвіти «Екопланета» Комишанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 26, які представлятимуть Херсонщину на всеукраїнському етапі в м. Києві.

Херсонський Центр дитячої та юнацької творчості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон