Скандальною бійкою біля Олешківської райради займаються правоохоронці

Про це, відповідаючи на питання журналістів, повідомив голова Олешківської районної ради Павло Потоцький:

- Павле Борисовичу, 9 місяців на посаді голови районної ради. Чи вдалося депутатському корпусу, під Вашим керівництвом, «народити» той консенсус і порозуміння, злагодженість у роботі, які обіцяли заступаючи на посаду?

Так, безумовно, злагодженість у роботі депутатського корпусу присутня: жодне питання чи то бюджетне, по комунальній власності, земельне, чи призначення на посаду, навіть тимчасово виконуючим обов'язки, не вирішувалося і рішення не приймалися, мною, як головою, одноосібно.

Всі важливі для району рішення приймаються тільки після обговорення з депутатами, вивченням їх пропозицій та зауважень, узгодженнями тих чи інших як позитивних так і негативних моментів.

Рішення приймаються більшістю голосів, після ретельного опрацювання у депутатських комісіях, обговорення на фракціях, при особистих зустрічах з депутатами, тому сесії Олешківської райради проходять чітко і злагоджено.

- Як тоді поясните неприємний інцидент з бійкою, який стався на порозі райради під час минулої сесії (4 травня поточного року)? Що то було?

Це також було рішення більшості депутатів районної ради: до мене, як до голови ради, надійшло звернення депутатів, які вирішили поставити на голосування питання про недовіру голові Олешківської районної держадміністрації Олені Кравченко-Скалозуб, і я не міг не винести це питання на голосування. Результати вам відомі...

Хочу наголосити, що ні я особисто, як голова ради, ні представники депутатського корпусу не запрошували на засідання сесії 4 травня громадських активістів, які потім вчинили бійку.

Перед сесією, ми отримали інформацію, що готуються провокації. Тому напередодні засідання ХХХІ сесії районної ради звернувся з листами до правоохоронних органів забезпечити спокійну роботу депутатського корпусу. На жаль, уникнути окремих сутичок цього разу все ж не вдалося.

Одразу після інциденту мною подано заяву про вчинення кримінального правопорушення до правоохоронних органів для встановлення хто і з якою метою влаштовував ці провокації та побиття громадян біля адміністративної будівлі.

Сподіваюсь, що правоохоронці, які працюють с матеріалами бійки, встановлять всіх осіб, причетних до цієї події та притягнуть винних до відповідальності.

- Чи вплине така конфронтація між гілками влади в Олешках на подальшу стабільну роботу районної ради, адже рішення про звільнення Олени Кравченко-Скалозуб в Адміністрації Президента ще не прийнято...

Ми підкреслюємо, що не конфліктуємо з виконавчою владою в Олешківському районі, депутати не згодні з поведінкою однієї людини, та її нечисленного близького оточення. Тому впевнений, що цей конфлікт буде розв'язаний швидко і конструктивно, в законний спосіб і цей інцидент не позначиться на розвитку району, на житті людей, - висловив впевненість Павло ПОТОЦЬКИЙ.

Фото Олешківська районна рада (з правого боку - голова Олешківської РГА)

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон