Херсонські аудитори надають конкретні пропозиції по бюджетним об’єктам

За результатами державних фінансових аудитів на об'єктах контролю врахували 26 пропозицій, які з початку 2018 року надали фахівці Держаудитслужби в Херсонській області.

Приміром, аудитори проаналізували ефективність витрачених коштів у сфері електротранспорту Херсона з 01.01.2014 по 30.11.2017. При цьому фахівці встановили, що фінансування заходів на впровадження енергозберігаючих технологій не було передбачено взагалі.

Також фахівці запропонували міському комунальному підприємству «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства міста Херсона» вдосконалити систему фінансово-господарської діяльності.

Зокрема, фахівці рекомендували вдосконалити систему внутрішнього контролю з урахуванням ряду ризиків, встановлених аудиторами, реалізувати низку дієвих заходів із підвищення рівня енергоефективності, посилити претензійно-позовну роботу тощо.

Крім того, аудитори запропонували розробити Програму виходу ДП «Генічеський виноробний завод» зі стану провадження у справі про банкрутство, адже на заводі не було неналежної координації з боку профільного відомства, арбітражних керуючих за збереженням і фактичною наявністю державного майна.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій Херсонщини прийняли 35 управлінських рішень упродовж січня-квітня поточного року.

Аудитори інформують правоохоронні органи про контрольні заходи. Окремі приклади виявлених порушень фінансової дисципліни у 2018 році:

- не оприбуткування будівельних матеріалів на загальну суму 20,4 тис. грн Інститутом рису Національної академії аграрних наук України;

- недоотримання бюджетом Шевченківської сільради Скадовського району понад 59 тис. грн орендної плати за договорами платного користування частинами внутрішньогосподарської зрошувальної системи.

Крім того, державні аудитори аналізують сумнівні закупівлі за бюджетні кошти на предмет їх законності і продовжують інформувати правоохоронців за фактами конкретних зловживань.

Протягом січня-квітня 2018 року 46 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення фінансової дисципліни, чотири – до дисциплінарної та матеріальної.

Правоохоронні органи за результатами розгляду матеріалів ревізій розпочали сім досудових розслідувань. Також правоохоронцям передано 17 матеріалів контрольних заходів для відповідного реагування.

Фахівці продовжують ретельно відстежувати надання фінансової підтримки, у тому числі дрібним підприємствам галузей агропромислового сектору, особистим селянським і фермерським господарствам Херсонщини.

Прес-служба Управління Південного офісу Держаудитслужби
в Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон