Херсонський держуніверситет сколихнула «Молода хвиля»

Вчора, 3 травня, гала-концертом завершився започаткований у Херсонському державному університеті фестиваль студентської творчості «Молода хвиля»сьогодні проходить у рамках обласної програми «Молодь Херсонщини».

Конкурс тривав з 27 квітня по 3 травня. Протягом цього часу студенти Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету, Херсонського державного аграрного університету, Херсонської державної морської академії, Бериславського педагогічного коледжу імені В.Ф. Беньковського та Новокаховского приладобудівного технікуму боролися за першість. Всього участь взяло понад півтори тисяч осіб за двома категоріями: студентська та учнівська молодь.

На гала-концерт 58-го творчого регіонального мультифестивалю «Молода хвиля», який відбувся у актовій залі ХДУ, завітали голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом з народним депутатом України Олександром Співаковським та секретарем Херсонської міської ради Оленою Урсуленко.

Також серед почесних гостей були представники міської влади, директор Департаменту освіти, науки та молоді Євген Криницький та ректор Поморської академії у місті Слупськ (Польща) Збігнєв Осадовський.

«Шановна молодь, ви - наше майбутнє. Бажаю всім учасникам фестивалю натхнення та перемог, а глядачам - яскравих відкриттів і незабутніх вражень від концерту. Нехай сьогоднішній успіх стане для когось трампліном до виступів на великих українських сценах. Залишайтеся на Херсонщині, а ми будемо створювати належні умови для вас», - звернувся до присутніх очільник Херсонщини Андрій Гордєєв.

«Завдяки зусиллям професора Олега Васильовича Мішукова традиція «Студентської Десни», яка йде з 60-х років, продовжилася у «Молодій хвилі». Дякуючи йому у нас сьогодні проходить таке свято», - зазначив Олександр Співаковський.

На гала-концерті студенти вищих навчальних закладів Херсонщини представили найкращі концертні виступи в окремих творчих напрямках: вокальний, хореографічний, драматичний конкурси та конкурс «Фрістайл».

Кожного учасника було відзначено дипломом лауреата конкурсу.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон