У ХДУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція з розвитку STEM-освіти

STEM-освіта забезпечує міждисциплінарний і прикладний підхід, це єдина схема навчання, в якій діти вчать не окремі предметиматематично-природничого циклу, а працюють над створенням проекту.

STEM-освіта стає пріоритетним у країнах, які розвивають високотехнологічне виробництво та вибудовують інноваційну економіку.

Розуміючи це, Херсонський державний університет у грудні минулого року створив лабораторію робототехніки, і зараз кафедра інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики стала організатором Всеукраїнської науково-практичної конференції, в якій взяли участь представники вишів та загальноосвітніх закладів Херсона, Києва, Мелітополя.

«Серцевиною будь-якої розвиненої економіки є освічена людина, яка створює нову якість життя. STEM-освіта забезпечує формування нової генерації, котра зможе побудувати інноваційну економіку. І дуже важливим є те, щоб діти в Херсонській області отримували інтерактивну освіту, створювали свої компанії, а не виїжджали за кордон», – підкреслив народний депутат, перший заступник голови комітету з питань освіти та науки Верховної Ради Олександр Співаковський.

Херсонська STEM-школа за нетривалий час існування вже має перемоги і здобутки. Протягом двох останніх років учні та їхні керівник беруть участь у всеукраїнських конкурсах з робототехніки «World Robot Olympiad», «Роботрафік» та «Roborace», учениці стали переможцями конкурсу «STEM-дівчата». Хоча створення і програмування роботів – це важливий, але не єдиний напрямок STEM-освіти.

«Завдання вчителя – побудувати навчальний процес так, щоб дитина відкрила у собі різні якості, сформувала нові компетенції. Ми проводимо семінари для вчителів математики, фізики, інформатики, трудового навчання і розповідаємо, як можна використати любов дітей до експериментів і розпочати проектне навчання у загальноосвітній школі», – прокоментувала Наталя Кушнір декан факультету фізики, математики та інформатики Херсонського державного університету.

Український Південь

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон