Олександр Співаковський: Держава повинна інвестували у молодь

Вчора, 28 квітня народний депутат Олександр Співаковський був присутнім на відкритті XXV Всеукраїнської комплексної олімпіади з математики,фізики та інформатики «Турнір чемпіонів» у Вінницькій фізико-математичній гімназії №17.

...Завдяки позиції мого колеги по парламенту Олександра Домбровського, який є головою Опікунської ради олімпіади, Вінниця нині відіграє важливу роль у формуванні інтелектуального капіталу нашої країни.

Ці розумові змагання є дійсно значимою подією для молодого інтелектуального покоління нашої держави – в ній 19 команд шкіл, ліцеїв та гімназій з Харкова, Одеси, Дніпра, Києва, Черкас, Запоріжжя, Вінниці та інших міст України.

Ми повинні мати розуміння того, куди Україна повинна інвестувати. Держава повинна інвестували у молодь!

Хочу звернути увагу, що безпека України, загалом, залежить від рівня освіченості людей. Якщо держава економить на інтелекті, на освіті й науці, вона матиме відповідні наслідки.

Підводячи підсумок, я звернувся до учасників олімпіади зі словами, що мені дуже хочеться, щоб, окрім їх знань, їх здатності створювати нове, вони були ще й патріотами України, які залишаються тут і створюють тут додаткову вартість тут, а не за кордоном, - переконаний Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

До речі, ідейний натхненник олімпіади та Народний вчитель звернув увагу всіх присутніх, що це єдина в Україні олімпіада, після якої дітям повертаються назад їх зошити з виконаними завданнями, аби вони могли потім попрацювати зі своїми вчителями над аналізом робіт та переконатись в об'єктивності рішень журі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон