За неналежне лікування — догана і суд

Догану і попередження про неухильне виконання вимог нових клінічних протоколів — таким стало покарання для чергового лікаря приймального відділення і акушера-гінеколога Каховської центральної районної лікарні, яких звинуватили в невчасному діагностуванні апендициту у 18-річної вагітної жінки, що призвело до перитоніту і втрати ненародженої дитини.

Відповідне рішення прийняте адміністрацією лікарні за результатами службового розслідування.

Крім того, за вимагання грошей з хворої анестезіологу лікарні буде винесено догану і попередження. А в разі повторення подібного інциденту адміністрація лікарні обіцяє передати інформацію до правоохоронних органів.

Водночас близькі постраждалої вважають, що міра покарання для лікарів є недостатньою. Проте остаточних висновків вони чекають від поліції.

В той же час кримінальну справу щодо іншого лікаря Каховської ЦРЛ передано до суду. Як повідомила прес-служба прокуратури Херсонської області, в ході розслідування було встановлено, що медик під час проведення операції з видалення апендициту у 3-річної дитини ввів їй в 5 разів вищу дозу знеболюючого, від чого дитина померла на операційному столі. Даний інцидент стався в березні 2016 року.

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 140 КК України вже почали розглядати в суді. Дана стаття передбачає лікарю покарання у вигляді обмеження волі до 5 років або позбавлення волі до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Олег БАТУРІН
"Новый День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон