Херсонці, вам безкоштовно готові надавати роботу за кордоном

У Польщі розробили проект безкоштовного працевлаштування громадян України.

Польсько-українська господарча палата разом з Всеукраїнською асоціацією компаній з міжнародного працевлаштування почали проект «Партнерство та працевлаштування».

Проект повинен, з одного боку, привести до подолання шахрайства при працевлаштуванні українців у Польщі, а з іншого – організувати нормальне функціонування ринку міжнародного працевлаштування громадян України.

«Одним із факторів подолання шахрайства буде безкоштовне працевлаштування. Українці не повинні платити гроші за своє працевлаштування за кордоном, а компанії-посередники будуть отримувати дохід не від фізичних осіб, а від роботодавців, які шукають для себе персонал. Таким чином, безкоштовне працевлаштування завдасть удар по шахрайським схемам і недобросовісним компаніям, які тепер не зможуть дурити голови українцям і брати гроші за нібито пошук роботи, а насправді невідомо за що», - підкреслили у Всеукраїнській асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.

Президент асоціації Василь Воскобойник зазначив, що, на його думку, в Україні недостатньо робиться для того, аби захистити українських заробітчан і організувати нормальне функціонування ринку міжнародного працевлаштування: «Українцям необхідно знати, що шукати роботу в Польщі потрібно тільки через ліцензовані компанії, які несуть відповідальність за те, куди вони відправляють людей. Крім того, працевлаштуватися краще на великі підприємства, де виплата зарплати відбувається на банківську картку, дотримуються всіх передбачені польським законодавством норми охорони праці і є соціальне страхування».

Відзначається, що на сьогоднішній день ринок Польщі знаходиться у поганій демографічній ситуації, тому держава потребує працівників з України.

Крім того стало відомо, що відповідно до проекту нового Кодексу законів про працю, українцям вже незабаром можуть на 4 дні збільшити відпустку і дозволити, за умови підписання відповідного договору, збільшити тривалість щоденної роботи до 12 годин.

Відзначається, що на «нормальну» тривалість роботи це ніяк не вплине, а за «зайві» робочі години будуть платити додатково.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон