У Херсоні відкрився Всеукраїнський освітній форум

Сьогодні, 25 квітня, у Херсонському державному університеті відкрився Всеукраїнський освітній форум «Нова українська школа – діалог з В. О. Сухомлинським», присвячений 100-річчю видатного українського педагога.

Форум у Херсоні розпочав низку заходів, що проходитимуть в Україні та світі в рамках відзначення Року Василя Сухомлинського, встановленого ЮНЕСКО.

Конференцію відкрив перший заступник голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, доктор педагогічних наук, професор Олександр Співаковський, нещодавно обраний ректором Херсонського державного університету.

У своєму виступі він підкреслив велике значення постаті Василя Сухомлинського як духовного і освітнього лідера української нації, який заклав основоположні принципи не лише національної педагогічної науки, а й нашої державності.

За словами О.Співаковського, є певний символізм в тому, що Всеукраїнський освітній форму, присвячений 100-річчю великого педагога, проходить саме у стінах Херсонського державного університету, який протягом останніх ста років спеціалізується на підготовці вчителів.

«Це є дуже важливим, бо саме Учитель формує відповідний фундамент для розвитку Держави», - підкреслив він.

За дорученням вченої ради ХДУ Олександр Співаковський вручив диплом Почесного професора університету доньці видатного педагога Ользі Сухомлинській. Він також зачитав вітання, що надійшли на адресу учасників і гостей Всеукраїнського освітнього форуму від Президента України Петра Порошенка, Голови Верховної Ради України Андрія Парубія та Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Всеукраїнський освітній форум у Херсоні триватиме два дні. Сьогодні протягом пленарного засідання науковці та практики обговорюватимуть надбання Василя Сухомлинського, шукаючи в його працях відповіді на виклики, що постали перед сучасною українською школою.

Учасники форуму також відвідають музей ХДУ, побувають з екскурсією в Академії неперервної освіти, де розгорнута виставка робіт учнів НЕК «Художня школа» за мотивами художньої спадщини Василя Сухомлинського, візьмуть участь у майстер-класах. Окремо проведуть секційні заняття в Херсонській обласній бібліотеці для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Завтра, 26 квітня, учасники форуму відвідають Скадовську гімназію та побувають на відкритті V Всеукраїнського фестивалю педагогічних ідей «Василеві передзвони», на виступі літературного театру та поетичних читаннях.

P.S. Відео-трансляцію відкриття форуму можна переглянути за посиланням:

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон