Юні херсонські співаки повернулись додому з перемогою

20 квітня у місті Києві було визначено переможців Восьмого Всеукраїнського телевізійного дитячого пісенного фестивалю-конкурсу «Соловейко України».

Засновником фестивалю виступає Президентський фонд Леоніда Кучми «Україна», а співзасновником – народний артист України Гаденко Мар'ян Ілліч.

Конкурс проводиться щорічно з 2011 року. Мета конкурсу полягає в утвердженні, розвитку та пропаганді вокального мистецтва, державної та традиційної пісенної культури. Фестиваль сприяє спілкуванню та об'єднанню молодих людей навколо спільних інтересів та захоплень, заохочує до активного способу відпочинку та життя.

Журі ретельно та прискіпливо відібрало найкращих учасників в таких номінаціях: сучасна естрадна пісня, авторська пісня і співана поезія, сучасна обробка народної пісні чи автентичний спів у вікових категоріях до 9 років, від 10 до 13, від 14 до 16 років включно. Почесним головою журі став Леонід Кучма, а головою журі – народний артист України Мар'ян Гаденко.

У конкурсі взяли участь талановиті діти зі всієї України: з міста Києва, Херсона, Новоград-Волинського, Ізмаїла, Одеси, Вінниці, Харкова, Хмельницького, Луганська та інших.

Наші юні співаки гідно представили Херсон і повертаються з нагородами. У молодшій віковій категорії до 9 років в номінації українська естрадна пісня соло ІІІ премію здобула Софія Ярова.

Також в номінації українська естрадна пісня соло, але у середній віковій категорії від 10 до 13 років, ІІ премію здобула наша землячка, Вероніка Коломойцева.

А найпрестижніша премія – Кубок Президента України 1994-2005 рр. Леоніда Кучми – дісталася нашому 12-річному, вже добре відомому співаку – Ярославу Рогальському.

Співати на сцені Ярослав почав ще в п'ять років. На рахунку юного артиста вже багато досягнень, серед яких перемоги і призові місця у міжнародних, всеукраїнських і регіональних фестивалях, а саме у Всеукраїнській музикальній олімпіаді «Голос країни», Зіркафест, ArtTalentFest, «Золотий аїст», «Кришталеві грона», «Сонце за нас!» та в інших.

Також у 2016 та 2017 роках Ярослав став фіналістом Національного відбору «Слов'янского базару», знімався у дитячому кіножурналі «Байки» та став учасником другого сезону телевізійного проекта «Україна має талант. Діти».

Ми дуже пишаємося нашими юними співаками та бажаємо їм нових здобутків та перемог!

Олександра РОЖКОВАН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон