Весняні міграції птахів на Херсонщині

Працівниками Національного природного парку «Джарилгацький» розпочато спостереження за весняними міграціями птахів на Джарилгацькій затоці.

Спостереження проводились на основних орнітологічних полігонах прибережної частини Парку. Нами виявлено, що основна маса птахів вже відкочувала до своїх природних місць гніздування.

На затоці залишилась невелика кількість лебедя шипуна, та незначні скупчення качкових: галагазів, чирянки великої, черні чубатої, попелюха та крижнів. У селищі Лазурне, на косі, поблизу промоїни спостерігалось скупчення мартинів та крячків, серед них домінували мартини тонкодзьобі, які зараз мають дуже гарний рожевий відтінок пера.

Також тут була присутня невелика кількість мартина середземноморського та крячка рябодзьобого. Вперше у цьому році відмічена невелика кількість брижачів та коловодників звичайних.

Зустріли пірникоз чорношиїх, які зимували тут, і зараз не покинули цієї ділянки. Та виглядають вони тепер по іншому: мають яскраве шлюбне забарвлення. Серед червонокнижних видів слід відмітити кулика-сороку, якого зустрічали вздовж усього маршруту.

Іванна ІВАНОВА
НПП "Джарилгацький"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон