Чи торгують наркотиками в Херсонській морській академії?

Майже сотня курсантів Херсонської державної морської академії пікетували будівлю облдержадміністрації з вимогою покласти край... торгівлі наркотиками в навчальному закладі.

Конкретних прикладів такої обурливої кримінальної комерції учасники акції не наводили та прізвищ причетних не називали.

Однак у Департаменті освіти та науки ОДА вже пообіцяли створити комісію для перевірки звинувачень, що пролунали, залучивши до її роботи також і самих курсантів.

Начальник Херсонського відділу Національної поліції полковник Олександр Говорун додає: "Звернення курсантів ХДМА зареєстровано в установленому порядку, будемо його перевіряти, зустрічатися з протестувальниками. Хоча до того жодного випадку торгівлі наркотиками в академії не виявляли і жодних звернень із цього приводу не надходило. Взагалі, фактів збуту наркотиків у навчальних закладах обласного центру поліція не встановлювала".

У Херсонській державній морській академії нещодавно пройшли перевибори. Багаторічного беззмінного керівника ХДМА Володимира Ходаковського Міносвіти до участі в них не допустило. А новим її ректором трудовий колектив ще 13 лютого поточного року обрав декана факультету судноводіння Василя Чернявського.

Утім, контракт із ним профільне міністерство навіть через два місяці підписати так і не спромоглося, тож у вузі де-факто панує безвладдя. А там, де "вода каламутна", може бути все, що завгодно, в тому числі й спроби заробити на торгівлі отруйним зіллям, і його вживання.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон