У ХДУ стартував фестиваль мистецтв

Вчора, 17 квітня, у Херсонському державному університеті розпочався 58-й фестиваль студентської творчості «Молода хвиля».

Протягом чотирьох днів молодь кожного факультету продемонструє розмаїття власних творчих здобутків.

Що, власне, і зробили сьогодні на сцені актової зали ХДУ найталановитіші студенти факультету природознавства, здоров'я людини і туризму, факультету фізики, математики та інформатики й факультету фізичного виховання та спорту.

Вони представили на розсуд глядачів свою конкурсну програму у номінації «Фристайл», поєднавши всі види та жанри художньої творчості та спортивні елементи (музичні, хореографічні, спортивні, театральні, циркові тощо), а також театр тіней, театр моди, пантоміму. Кожен прагнув зробити свою програму такою, щоб вона запам'яталася глядачам та журі.

На початку фестивалю студентської творчості перед присутніми виступив проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов. Він наголосив, що «Молода хвиля – 2018» відбулася за підтримки студентської ради при Херсонській обласній державній адміністрації та за сприяння директора департаменту освіти, науки та молоді ХОДА Євгена Криницького.

Також до привітань долучилася й в.о.ректора ХДУ Наталія Тюхтенко. Вона зазначила, що жити виключно професійною діяльністю, без творчих здобутків, – неможливо, і побажала всім учасникам успіхів та перемог.

Варто зазначити, що цьогорічний фестиваль мистецтв ХДУ «Молода хвиля – 2018» присвятили 100-й річниці від дня заснування Херсонського державного університету. Конкурсна програма факультету або конкурсний виступ обов'язково має включати номер, присвячений цій визначній даті.

За підсумками кожного дня компетентне журі нагороджуватиме найкращі хореографічні й вокальні композиції та їх художніх керівників. До складу журі фестивалю входять провідні фахівці за окремими напрямками конкурсу.

У ході «Молодої хвилі» у залі та на сцені панувала надзвичайно тепла атмосфера. Наші студенти дивували присутніх своїми різнобічними талантами та заряджали публіку своєю неперевершеною енергетикою.

Нагородження переможців 58-го фестивалю мистецтв «Молода хвиля – 2018» відбудеться на заключному гала-концерті 3 травня. А поки що чекаємо на яскраві виступи, які протягом тижня демонструватимуть усі факультети ХДУ.

Прес-центр ХДУ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон