На Херсонщині у смерті маляти звинувачують лікаря

У Каховці Херсонської області перед судом постане лікар районної лікарні, через помилку якого загинув трирічний хлопчик.

Зазвичай такі справи «тухнуть» ще під час досудового слідства. За повідомленням прес-служби обласної прокуратури, під час операції із видалення апендикса медик з невідомих причин ввів малому пацієнтові надмірну, вп'ятеро більшу, ніж треба, дозу знеболювального.

Прокуратура кваліфікує цей випадок як неналежне виконання медиком своїх професійних обов'язків. Уже завершено розслідування, матеріали передані до суду для винесення вироку.

Тим часом у райцентрі з цього приводу розгорівся справжній скандал. Голова Каховської РДА Валерій Салтиков звинуватив місцеві ЗМІ у намаганні приховати скандальну інформацію від читачів, розмістивши її не на першій, а на шостій сторінці.

Журналісти виправдовуються: мовляв, подали новину скромно, оскільки не встигли з'ясувати всіх подробиць справи. Керівництво райлікарні ситуації не коментує, бо головлікаря нещодавно звільнили через конфлікт інтересів.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон