У херсонській школі вшанували Олеся Гончара

Швидко промайнув тиждень української мови та літератури в навчально-виховному комплексі «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради, присвячений 100-річчю з дня народження Олеся Терентійовича Гончара.

Протягом тижня учні занурилися в дивосвіт рідної мови, української поезії, музики. Усі охочі мали змогу взяти участь у різноманітних заходах та відтворити здобуті знання державної мови.

На перервах звучали композиції сучасних виконавців, прослухавши які, потрібно було визначити автора рядків і назву поезії.

10 квітня стартував конкурс «Емоджі та мистецтво слова», мета якого розвити творче мислення, уяву та виховати любов до рідного слова. Учні нашої школи взяли участь у конкурсах: ілюстраторів «Херсонщина – мій рідний край» та стіннівок «Письменники-ювіляри».

13 квітня кафедрою української мови та літератури, творчою співпрацею учнів та вчителів було вшановано пам'ять легендарного митця слова, ювіляра Олеся Терентійовича Гончара, життєвий та творчий шлях якого тісно пов'язаний із Херсонщиною.

Під час літературної вітальні учасники перевтілювалися в образ самого автора та героїв його творів: «Берег любові», «Бригантина», «Модри Камінь», «Собор», «Тронка». Усі переконалися, що слова найвеличнішої особистості нашого часу, звучатимуть актуально повсякчас.

14 квітня тиждень української мови та літератури завершився цікавим інтелектуально-розважальним квестом «Мистецтво й слово переплелися». Учні подорожували станціями: «Звичаї та традиції українського народу», «Математично-музична», «Казковий світ», «Літературні перлини» та «Стежинами народної творчості».

Директором школи було відзначено кращих та активних учасників літературно-мовних заходів солодкими призами та традиційними українськими смаколиками – вареничками.

У НВК «ШГП» ХОР панувала атмосфера поваги до рідного слова та бриніла неповторна калинова мова.

Лариса ВАЛЕНТИНОВА

Фото УВК ШГТ

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон