На Херсонщині вже розпочався курортний ажіотаж

Курортний ажіотаж на Херсонщині відтепер починається ще навесні. Після того як оздоровниці на Азовському та Чорноморському узбережжях краюторік вщерть заповнили півтора мільйона відпочивальників, і орендувати номер чи будиночок «з коліс» виявилося майже неможливо, бронювати місця стали заздалегідь.

І якщо на більш прохолодний червень на тому ж популярному Приазов'ї нині ще можна щось зарезервувати, то на липень номерів залишилися одиниці. А ціни вже тепер захмарні — від п'ятисот до двох тисяч гривень за добу залежно від комфортності та харчування.

Дещо інша ситуація на Чорноморському узбережжі Херсонщини — у Голопристанському та Скадовському районах. Тут ціни також зростають, але повільнішими темпами. І місць у пансіонатах та пляжних готелях достатньо.

«У нашому готелі бронювання номерів стартувало приблизно два тижні тому. І ми були одними з перших у районі. Понад половина оздоровниць до нього ще не готові — там навіть телефони не відповідають, — зазначає адміністратор пляжного готелю Скадовська Наталя Акулович.

— Щодо ціни, то на червень довелося її підвищити на десять відсотків. І тепер вартість номера, залежно від кількості місць, становить від 470 до 850 гривень на добу. На липневий пік сезону поки що розцінки не переглядали, оскільки вони й без того вищі, ніж у червні, — 650—1100 гривень на добу».

І в Скадовську, і в Генічеську комунальники літа не чекають — завозять свіжий пісок і чепурять пляжі, вивозять сміття, висаджують декоративні дерева, облаштовують клумби.

Воно й зрозуміло: коли прийде літо — на узбережжя ринуть натовпи курортників, і часу на «велике прибирання» не залишиться.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон