У Каховці пройшов форум "Міні-бос"

У Каховці пройшов I Форум стартапів. Мета Форуму — виявлення та підтримка інноваційних та соціально-корисних бізнес-проектів дітей 6–14 років.

Місія даного заходу — розвиток економіки України через підтримку бізнес-ініціатив дітей та молоді.

Юні бізнесмени, представники шкіл Каховки та Нової Каховки, вихованці міжнародної освітньої мережі MiniBoss Business School, протягом року навчалися основам економіки та підприємництва, винахідливого мислення та проектного менеджменту.

Діти презентували свої перші абсолютно реальні бізнес-проекти. Учасників Форуму тепло приймала гостинна зала ресторану «Парк Авеню».

Юні спікери мали чудову можливість представити свої креативні та перспективні ідеї на розгляд журі — підприємцям та топ-менеджерам компаній, представникам органів влади, з метою отримати об'єктивну оцінку проектів та інвестиції для їх розвитку та реалізації.

Усього було представлено 4 проекти. Найменші учасники презентували проект приготування солодощів на основі натуральних інгредієнтів. Середня група поділилася ідеєю виготовлення мила з іграшками всередині (для того, щоб мотивувати малюків мити руки).

Наступний проект — виготовлення ширми для домашнього лялькового театру. І старші учасники запропонували соціальний проект «Чисте місто», який передбачає виготовлення підземних сміттєвих баків, що дозволить позбутися багатьох проблем зі сміттям у місті (саме ця пропозиція викликала особливе зацікавлення).

Журі мало можливість оцінити підготовлені проекти (деякі, навіть, покуштувати), висловити враження, коментарі, задати питання. Адже для дітей дуже важливим є визнання, об'єктивні судження та конструктивні зауваження. А також члени журі надали часткову фінансову підтримку, гранти на загальну суму — 4860 гривень для реалізації стартапів.

Надаючи підтримку, кожен приймає участь у формуванні нової, потужної генерації — молодого покоління, яке вміє масштабно мислити, приймати важливі рішення. У цьому впевнений міський голова Дяченко Андрій Андрійович, який закликав дітей «не боятися робити помилок, адже кожна помилка — це досвід», який допоможе у майбутньому.

Починаючи створювати щось у 6 років, є шанс уникнути багатьох помилок і ризиків у самостійному віці. Створюючи власні проекти (поки що, звичайно, з допомогою дорослих), діти набувають досвід і мотиватори життєвої позиції.

Леся Йожикова, директор філіалу, говорить: «Наші міні-боси перетворюють набуті у бізнес-школі знання на успішні проекти і, що головне, ці проекти корисні для суспільства».

Заступник міського голови м.Нова Каховка Сироватка Володимир Миколайович подякував організаторам за чудовий проект, який «вчить дітей мислити логічно, ставити питання і відповідати на них, мати власну думку».

Захід подарував немало приємних моментів. Так, керуюча відділом Приватбанку Ржанова Ольга Сергіївна запросила дітей на екскурсію у своє відділення. Також пообіцяла провести 8 безкоштовних уроків у Бізнес школі, щоб надати практичну допомогу у створенні майбутніх бізнес-проектів. Ольга Сергіївна подарувала запрошення у «Квест-кімнату», яка знаходиться у Херсоні.

Звучало ще багато добрих слів на адресу організаторів та учасників форуму. Лунала впевненість, що батьки роблять найважливішу інвестицію у житті — інвестицію у своїх дітей. Усім членам журі організатори вручили Свідоцтва членів ради бізнесменів за підтримку молодої підприємницької еліти та допомогу у створенні соціальних проектів.

Форум проходив за підтримки Каховського міського голови.

Учні школи планують взяти участь у чемпіонаті України, який відбудеться у червні та у чемпіонаті світу, який пройде в Болгарії у серпні. Тож удачі та нових креативних ідей юним бізнесменам!

Олена ДЕМЧЕНКО
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон