Херсонцям презентували нові поліцейські катери

Сьогодні, 11 квітня поліція Херсонщини презентувала нещодавно отримані, за підтримки Міністерства внутрішніх справ, поліцейські катери.

Ознайомитися з новими плавзасобами водної поліції мали нагоду журналісти та громадяни, які перебували в цей час на набережній річки Дніпро.

Один із катерів був збудований завдяки фінансовій підтримці херсонського підприємця – директора ТОВ «Торговий дім «Продексім» Ігоря Колихаєва. Проектування та будівництво катеру для херсонської поліції здійснювалось миколаївським підприємством ТОВ «Чорноморська яхтова верф» під особистим керівництвом генерального директора Олександра Сагайдакова.

Начальник обласного главку поліції Артур Мєріков розповів, що під час проектування цього катеру враховувалися особливості акваторії Херсонщини та вимоги сьогодення до підтримання правопорядку на воді.

Завдяки допомозі Ігоря Колихаєва та старанням Олександра Сагайдакова поліція Херсонщини отримала водний транспортний засіб, якому за технічними характеристиками немає рівних серед поліцейських плавзасобів в Україні.

Також Артур Мєріков повідомив, що під час урочистого вручення катерів обласним підрозділам поліції, яке відбулося нещодавно на набережній м.Києва, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та голова Національної поліції України Сергій Князєв за підтримку поліції Херсонщини нагородили волонтерів Почесною грамотою та іменним подарунком.

Перед спусканням катерів на воду священик храму «Святої великомучениці Варвари» Української православної церкви Київського патріархату протоієрей Олег Стецюк освятив поліцейські плавзасоби та благословив особовий склад відділення поліції в порту «Херсон» на безпечне та успішне виконання службових обов'язків.

Під час випробування катерів, працівники водної поліції перевірили маневреність та потужність сучасних двигунів, встановлених на катерах, як миттєво вони набирають швидкість та майже на місці можуть розвернутися на плаву в зворотній бік.

Завдяки двом сучасним катерам водна поліція Херсонської області стане більш мобільною та зможе ефективніше протидіяти водному браконьєрству та іншим правопорушенням на воді.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон