Чи «попливе» кефаль з курортного ринку Херсонщини?

Напередодні курортного сезону на єдиному легальному міському ринку Генічеська можуть закрити торгівлю свіжою рибою та м'ясом, а також продуктами їх переробки.

З позовом про призупинення такої діяльності до районного суду звернулася Держпродспоживслужба, мотивуючи це систематичним порушенням правил зберігання харчових продуктів.

Начальник управління захисту харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби Херсонщини Віталій Боярський каже, що позов прийняли, але його розгляд у районному суді постійно переноситься.

Утім, автор цих рядків мав змогу на власні очі переконатися, що навіть після такого демаршу інспекторів ситуація на ринку тільки погіршилася. Свіжу рибу на ринку як продавали, так і продають просто з асфальту. Жодних холодильних вітрин у рядах як не було, так і немає.

Щоправда, з продажу нарешті зникли червонокнижні осетрові, але натомість з'явилися сумнівні консерви домашнього приготування в баночках з-під овочів — кефаль-піленгас та журавка в олії. Причому ціна виловленої під боком риби співставна із цінами в супермаркетах!

Коли встановиться тепла погода, куштування наїдків, які на ринку продають із грубими порушеннями режиму зберігання, для покупців може закінчитися, щонайменше, зараженням кишковою інфекцією. А в гірших випадках — шпиталізацією із сальмонельозом чи ботулізмом.

І серед постраждалих може бути чимало курортників. Адже на Приазов'я в сезон щороку приїжджає до півтора мільйона гостей, і багато хто з них купує рибні «делікатеси» саме на ринку Генічеська.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон