Андрій Путілов презентував масштабний проект з розвитку спорту на Херсонщині

Масштабний проект для розвитку спорту презентовано на Херсонщині. Вже незабаром у курортному Лазурномуз'явиться сучасний спортивний комплекс, якого південний регіон досі не бачив.

Об'єкт збудують на базі пансіонату "Прибрежний», це один з найбільших оздоровчих закладів на Чорноморському узбережжі Херсонщини. Спорткомплекс з'явиться завдяки реалізації проекту в галузі державного та приватного партнерства, який презентував громадський діяч, голова правління «Механічного заводу» Андрій Путілов.

Проект реалізується виключно за кошти інвестора – «Механічного заводу», який увійшов до складу засновників ТОВ «Прибрежний». Ідея масштабного проекту виникла після того, як Андрій Путілов у складі делегації від Херсонщини відвідав Нідерланди. У цій країні відсутнє таке поняття, як комунальні підприємства, зате все відповідає високим стандартам, зокрема, це стосується спорту. Нову якість підготовки спортсменів Андрій Путілов вирішив показати Херсонщині.

«Коли послугу надає лише комунальна чи державна установа і вона не відповідає європейським стандартам, то як ми можемо вимагати від спортсменів високих досягнень на змаганнях? Перш за все ми маємо створити на території України такі ж умови для спортсменів, як у Європі, а тоді вже чекати золотих медалей», - розповів Андрій Путілов.

Перший крок – меморандум про реалізацію проекту. Документ своїми підписами скріпили представники чотирьох сторін – Міністерство спорту України, Федерація легкої атлетики України, Херсонська обласна державна адміністрація та пансіонат «Прибрежний» як інвестор.

Проект розрахований на 5 років і передбачає кілька етапів. Першу чергу об'єкту, йдеться про будівництво Спортивного ядра, здадуть в експлуатацію вже цього року.

Спортивне ядро передбачає кругову легкоатлетичну доріжку на 4 смуги довжиною 400 м зі штучним покриттям, майданчик для легкоатлетичних стрибків в довжину, потрійних стрибків та стрибків з жердиною, спринтерську доріжку на 6 смуг довжиною 100 м, футбольне поле розміром 68х105 зі штучним покриттям, сертифікованим за стандартами Федерації футболу, 2 секторів ігрових багатофункціональних майданчиків (2 баскетбольних поля розміром 15,1х28,1 та 4 волейбольні майданчики по 9х18 м). На презентацію проекту до Херсона прибув особисто міністр спорту України Ігор Жданов.

«Це соціальна відповідальність бізнесу. Це людина, яка пройшла державну службу, була колись народним депутатом, пройшла бізнес і вона інтегрувала в себе і мислення нове, і розуміння всіх проблем, які є в державі. Я просто його привітав і сказав дякую, ну просто по-людськи, я думаю, що йому скажуть дякую багато батьків юних і не тільки юних спортсменів за такий крок», - зазначив Ігор Жданов.

Суперсучасна тренувальна база сьогодні необхідна не лише Херсонщині. Приміром, за словами генерального секретаря Федерації легкої атлетики Михайла Медведя, наразі українські спортсмени перебувають на начальних зборах у Туреччині, бо на Батьківщині відповідних умов для тренувань не мають.

Проблему може вирішити майбутній спорткомплекс на Чорноморському узбережжі, де клімат дозволяє займатися спортом більшу частину року. Як повідомив Андрій Путілов, вдарити по м'ячу на сучасному футбольному полі у «Прибрежному», яке стане частиною спорткомплексу, у планах вже цього літа.

Подібний проект поки що єдиний на Херсонщині, та й по всій Україні таких ініціатив одиниці. Всі сторони, які підписали меморандум, мають виконати масу зобов'язань. Для бізнесу проект означає певні ризики, але, судячи з усього, їх ніхто не боїться. Тут головне ефективний менеджмент.

ПІК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон