У Херсоні відбувся незвичайний ярмарок

Сьогодні, 24 березня у Херсоні на ТРЦ «Фабрика» відбувся незвичайний ярмарок під назвою «Доброярмарок».

Чому незвичайний? Мабуть, сама його назва говорить про те, що він покликаний не тільки давати можливість покупцям придбати щось потрібне для себе, але й творити добро – допомогти тим людям, які зараз опинилися у скрутному становищі.

Мова йде про переселенців зі сходу України, а також про тих, хто постраждав внаслідок воєнного конфлікту.

Організувала «Доброярмарок» Міжнародна організація з міграції (МОМ) – Агентство ООН із питань міграції – в рамках проекту «Інтеграційна та стабілізаційна підтримка шляхом забезпечення засобами існування внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок конфлікту в Україні», який фінансується Посольством Великої Британії в Україні.

Треба сказати, що подібні проекти на підтримку людей, які постраждали в наслідок конфлікту в Криму і на сході України, МОМ впроваджує з 2015 року і буде реалізовувати їх до 2019 року.

Щоб стати учасником проекту, людина мусить пройти 2-денний бізнес-тренінг, скласти бізнес-план. Після цього відбувається захист бізнес-плану. Якщо бізнес-план затверджено, майбутньому підприємцю МОМ надає обладнання та матеріали для реалізації ідеї.

До Херсона завітало чимало підприємців, які вже займаються своїми улюбленими справами.

На ярмарку можна було придбати різноманітні смаколики: пахлаву, макарони, булочки зі смачними начинками, цукерки ручної роботи, в'ялені томати.

А також корисні вироби: м'які незвичної форми декоративні подушки, одяг, хустки, рушники, фартухи, білизну; а також прикраси для дому, іграшки ручної роботи, прикраси із шерсті, із рогу, кістки.

Маленькі відвідувачі ярмарку мали можливість взяти участь у безкоштовних майстер-класах із виготовлення цукерок, а також – у майстер-класі з робототехніки.

Також для гостей ярмарку була зроблена гарна фото-зона на фоні символіки організаторів проекту.

Наталія РОЖКОВАН
Фото автора

Для довідки: Представництво МОМ в Україні почало працювати в Києві у 1996 році, коли Україна отримала статус країни-спостерігача при МОМ. У 2001 році Україна звернулась із запитом про надання їй статусу країни-члена МОМ, і у 2002 році Парламент України ратифікував статут організації.

Представництво МОМ в Україні надає допомогу внутрішньо переміщеним особам (ВПО) і людям, які зазнали наслідків конфлікту, протидіє торгівлі людьми, надає допомогу Уряду у протидії неврегульованій міграції та покращенні системи управління міграційними процесами, а також розробляє політику в галузі охорони здоров'я, яка враховувала б мігрантів.

З 2014 по 2018 рр., МОМ організувала курси із професійного орієнтування, самозайнятості та мікропідприємництва для близько 12 000 ВПО та людей, що постраждали від конфлікту, з яких понад 6 500 осіб отримали гранти на професійні курси, самозайнятість чи дрібний бізнес.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон