Фестивалю тюльпанів на Херсонщині не буде?

«Маленька Голландія-2018» — ще наприкінці минулого року фермер із Каховщини Олег Демченко заявив про початок реєстрації учасників на фестиваль тюльпанів.

Гостей з усієї України на квітень запрошували до Любимівки, де мало розквітнути ціле поле тюльпанів. Але у плани креативного аграрія втрутився аномальний березень.

— На початку весни цього року південь України, як і більша частина Європи, потерпів від неодноразових ударів крижаної стихії. Особливо болісним виявився останній циклон. У зв'язку з цим ми отримуємо немало запитань про стан тюльпанового поля. Прогнози спеціалістів, на жаль, невтішні, — розповів Олег Демченко.

Днями в гостях у ініціатора тюльпан-фесту побували партнери з Голландії. За їхніми словами, крижаний панцир зробив свою справу і, якщо цибулинки й вижили, то бутона не буде. Саме через пошкодження більшої частини висадженого тюльпана організатори і змушені анулювати «Маленьку Голландію-2018».

Натомість фермер обіцяє зробити все, аби любителі весняних квітів змогли порадувати око хоча б острівцями тюльпанів у Любимівці, тож екскурсії для туристів не відміняються.

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон