Пенітенціарну службу знову чекають зміни

У четвер, 22 березня, на Херсонщині з робочим візитом перебуваєЗаступник міністра юстиції України Сергій Петухов.

Він зустрівся із пенсіонерами пенітенціарної служби. Людей хвилювало не лише питання перерахунку їх пенсій та медичного обслуговування, а й майбутнє їх служби, якій вони віддали десятки років власного життя.

Спочатку пенітенціарна служба входила до структури Міністерства внутрішніх справ, зараз же – Міністерства юстиції.

Проте Заступник міністра заявив пенсіонерам, що цю службу вже зовсім скоро знову чекають зміни.

Які саме? Про це Сергій Петухов дав ексклюзивний коментар «Херсонцям»:

- Пенітенціарна система – величезна за своїми розмірами. І ми відчули, що вона не може бути реформована у тому вигляді, в якому вона була. Тобто відокремлена від Міністерства юстиції.

Саме тому Міністр прийняв рішення підпорядкувати пенітенціарну службу саме юстиції, аби нести за неї відповідальність і відповідальність за те, що там відбувається. І для того, аби мати можливість провести переатестацію співробітників, відрегулювати процес закупівель, змінити внутрішні правила поводження із засудженими.

Ми прибрали проблеми, які там накопичувались десятиліттями. Але очевидно, що це не є пряма відповідальність цивільного Міністерства юстиції. Ми продовжуємо працювати над матеріальним забезпеченням.

Зараз ми формуємо нову структуру, в якій буде новий підхід, нова система медичного забезпечення. Водночас очевидно, що існувати вона повинна відокремлено. Бо це досить відокремлена функція від, скажімо, реєстрації народження чи смерті. У нас було завдання реформувати пенітенціарну систему в старому вигляді. Тому далі вона має функціонувати самостійно.

Планується, що керівника нової пенітенціарної системи обиратимуть на конкурсі і він вже нестиме персональну відповідальність за функціонування системи. Проте нова структура все одно буде координуватись Міністерством юстиції.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон