Весняні перипетії об’єднання вільних художників у Херсоні

Незважаючи на примхи погоди та кліматичні зміни, весна все-таки прийшла. А з нею і бажання рухатися, діяти, зустрічатися з друзями, пізнавати щось нове.

Тож члени Об'єднання вільних художників «Ракурс» вирішили розпочати весняний сезон із походу до однієї з найбільш відомих та безцінних скарбниць Півдня України – Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Красу унікальної колекції флори та фауни Херсонщини, створеної наприкінці ХІХ ст. відомим ученим-біологом Й. К. Пачоським, яка, до речі, є основою природознавчого відділу, розкрив для присутніх Михайло Підгайний, член клубу «Ракурс», краєзнавець-природознавець, працівник відділу природи музею.

Особливу зацікавленість викликала експозиція, присвячена дивовижному світу Нижнього Дніпра, Лиману, Азовського та Чорного морів.

Та весна славиться не лише оновленням природи, але й талановитими особистостями. Таким є колумбійський письменник, журналіст, громадський діяч Габріель Гарсіа Маркес, якому 6 березня виповнилося б 90 років від дня народження.

Тож наступного дня члени Об'єднання вільних художників «Ракурс» зібралися у Гончарівці на вечір літературного портрету «Габріель Гарсіа Маркес: жити, щоб розповісти про життя».

Маркес – один з найяскравіших представників так званого магічного реалізму. Його роман «Сто років самотності» – ідеальний зразок і хрестоматійний приклад цього жанру.

А ще були «Полковнику ніхто не пише», «Осінь патріарха», «Любов під час чуми». У жовтні 1982 року Маркес отримав Нобелівську премію – як зазначив комітет, «за тексти, де фантазія і реальність, поєднуючись, відображають життя і конфлікти цілого континенту».

Насправді ж проза майстра виявилася близька читачам усього світу та багато в чому визначила тенденції сучасного літературного процесу.

Про основні віхи життя й творчості митця присутнім розповіла провідний бібліотекар відділу обслуговування Руслана Домбровська.

Інформація стосовно життєвих принципів Габріеля Маркеса звучала з екрану, члени об'єднання ділилися своїми думками про прочитане, про те, що хвилює найбільше...

Херсонська обласна наукова бібліотека ім. Олеся Гончара

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон