Херсонські депутати не визнають виборів в окупованому Криму

Сьогодні, 16 березня, на ХVІІ сесії обласної ради було ухвалено звернення депутатів Херсонської обласної ради VІІ скликаннядо Президента України, Верховної Ради України і Кабінету Міністрів щодо невизнання проведення 18 березня 2018 року виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За прийняття документу проголосувало 46 депутатів з 56-ти.

У зверненні йдеться про те, що «намір незаконно провести вибори Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь 18 березня 2018 року є порушенням Конституції України та законодавства України, основних принципів та норм міжнародного права, Статуту ООН, Гельсінського Заключного акту, Будапештського меморандуму 1994 року, Резолюції Генеральної Асамблеї ООН про територіальну цілісність України № 68/262, ухваленої 27 березня 2014 року на 68-й сесії Генеральної Асамблеї ООН та інших міжнародно-правових актів».

Депутати не визнають проведення виборів Президента Російської Федерації на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя: «Згідно зі статтею 134 Конституції України Автономна Республіка Крим є невід'ємною складовою частиною України.

Відповідно до Статуту ООН та основних принципів міжнародного права, держави зобов'язані поважати суверенну рівність держав, утримання від застосування сили в міжнародних відносинах, територіальної цілісності, недоторканості державних кордонів, невтручання у внутрішні справи держав».

У свою чергу голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв закликає жителів Криму не брати участь у виборах 18 березня. «Україна - незалежна цілісна держава. На її територію ніхто не має права посягати, а більше того - встановлювати там свою владу», - відзначив Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон