Херсонська облрада допомагає поліції та військовим

Сьогодні, 16 березня, на сесії Херсонської облради, депутати підтримали ряд відповідних програм:

Зокрема, було затверджено рішення «Про програму організації допомоги підрозділам Головного управління Національної поліції в Херсонській області у забезпеченні публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини, а також інтересів суспільства і держави, профілактики злочинності на території області на 2018 − 2020 роки».

Депутати та керівництво ради впевнені: від роботи правоохоронців залежить багато чого. Особливо зараз, коли облрада оголосила війну винищувачам лісів та біоресурсів, і саме поліцейські допомагають вести боротьбу з браконьєрами.

Тому забезпечення громадської безпеки та охорона інтересів населення Херсонщини можливе лише за умов тісної взаємодії органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органів.

Програма передбачає реалізацію багатьох заходів. Серед таких – надання поліції матеріально-технічної підтримки. Правоохоронці отримають кошти із обласного бюджету на придбання камер відео-спостереження, які будуть встановлюватися на ключових транспортних розв'язках.

Це допоможе, наприклад, затримувати злочинців, які вивозять з регіону незаконно вирубаний ліс. Крім того, в рамках допомоги від облради планується закупівля планшетних комп'ютерів, які полегшать роботу правоохоронців та сприятимуть забезпеченню оперативності їхньої роботи.

Крім того, на сесії Херсонська обласна рада не словом, а ділом довела, що підтримує героїв – захисників України у зоні проведення антитерористичної операції. Під час сьогоднішньої чергової сесії облради депутати проголосували за «Обласну цільову програму медичної реабілітації та соціальної реадаптації учасників АТО на період до 2020 року».

Прийняття програми – логічний результат багатомісячної роботи обласної ради. Її метою є вдосконалення і повноцінне функціонування системи реабілітації та реадаптації учасників антитерористичної операції, а також їхній соціальний захист та якісна соціалізація в умовах мирного життя. Проводитися медична, фізична та психологічна реабілітація буде на базі закладів охорони здоров'я.

Нагадаємо, на сесії, яка відбулася 10 листопада 2017 року, депутати підтримали звернення Херсонської обласної ради VІІ скликання до Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України щодо термінового розроблення законопроекту стосовно створення умов для надання психологічної підтримки та необхідної реабілітації учасників антитерористичної операції.

Депутати врахували звернення громадськості щодо вирішення проблем захисників України. Керівництво обласної ради та народні обранці впевнені: зробити це можна лише шляхом консолідації зусиль центральної влади, органів місцевої влади та місцевого самоврядування, а також громадських формувань і закладів охорони здоров'я.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон