Каховська ЦРЛ поповнилась новим обладнанням

Каховська центральна районна лікарня поповнилась новим обладнанням. Так, за рахунок місцевих бюджетів і спонсорської допомогизакуплено обладнання на 3 мільйони 570 тисяч гривень.

Першочергово придбали все необхідне для надання невідкладної допомоги, у тому числі, новонародженим. Зокрема, вже декілька місяців функціонують інкубатор для немовлят з монітором, неонатологічний пульсоксиметр, стіл санітарної обробки новонароджених, інфузомати.

Відділення анестезіології та інтенсивної терапії дооснащене моніторами пацієнта та пульсоксиметром.

Для надання якісної і безпечної анестезіологічної допомоги при оперативних втручаннях придбано апарати штучної вентиляції легень «Малятко» та «Бриз».

Для поліпшення діагностики захворювань закуплені сучасний апарат УЗД, 12 канальний ЕКГ-комплекс «Кардио», електрокардіографи Юкард, що дало змогу забезпечити поліклініку, інфекційне та неврологічне відділення ЕКГ дослідженням.

Крім цього, придбано кисневі концентратори у педіатричне, терапевтичне відділення, а також анестезіології та інтенсивної терапії дало змогу використовувати кисневу терапію пацієнтам, які мають порушення дихальної функції або страждають серцевою недостатністю і є аналогом системи централізованої подачі газів.

У лікарні з'явився апарат «Надія-2», що призначений для різання та коагуляції м'яких тканин і судин без анестетики при проведенні операцій в умовах поліклініки.

Для транспортування, перекладання пацієнтів з обмеженням руху в реанімаційному та неврологічному відділенні встановлені підйомники.

Поповнили обладнання не тільки для забезпечення медичної допомоги, а й інформаційного забезпечення відділень та структурних підрозділів лікарні. Зокрема, комп'ютеризували 20 робочих місць.

Підготувала Олександра МІШИНА
"Каховська Зоря"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон