Представники Одеського теруправління НАБУ поспілкувалися з громадськістю Херсонщини

Сьогодні, 15 березня, у приміщенні Херсонської обласної державної адміністрації відбулася зустріч представників Одеського територіального управлінняНаціонального антикорупційного бюро України з громадськістю Херсонщини.

Так, члени громадських організацій мали змогу поспілкуватися з директором Одеського територіального управління НАБУ Володимиром Деуліним. Основною темою зустрічі стало ознайомлення громадськості Херсонщини з особливістю діяльності, завданнями та викликами у роботі Національного антикорупційного бюро України.

Відкрив захід голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв, який наголосив: «Спілкування працівників НАБУ з громадськістю має важливе значення. Адже виявляючи та запобігаючи корупції сьогодні, вже завтра ми матимемо сильну, економічно розвинену державу з «прозорим бюджетом».

У ході діалогу Володимир Деулін спершу ознайомив присутніх з діяльністю НАБУ як державного органу, та окремо звернув увагу на його місію, яка, за його словами, полягає в очищенні влади від корупції заради побудови та розвитку успішного суспільства та ефективної держави.

Окрім того, він прозвітув про роботу Одеського теруправління НАБУ за II півріччя 2017 року, та звернувся до присутніх представників громадських організацій: «Саме через вас ми прагнемо спілкуватись з жителями області. Адже така кооперація дозволить більш ефективно виявляти та запобігати корупції. Сподіваюсь на конструктивний діалог та плідну співпрацю».

Насамкінець представники громадських організацій мали змогу поставити відверті запитання Володимиру Деуліну, а також подати заяви та повідомлення про корупційні злочини.

Довідково: з метою забезпечення реалізації державної антикорупційної політики щодо створення ефективної загальнодержавної системи запобігання корупції, розпорядженням голови обласної державної адміністрації від 24 лютого 2016 року затверджено Антикорупційну програму Херсонської обласної державної адміністрації на 2017 рік, яка погоджена НАЗК.

Також організована робота з громадянами, які можуть телефонувати на безкоштовну «гарячу» телефонну лінію голови обласної державної адміністрації та інформувати щодо протиправних дій чиновників та факти корупції. Слід зазначити, що протягом 2017 року на «гарячу» телефонну лінію не надійшло жодного звернення з питань корупції державних службовців.

За період минулого року правоохоронними органами Херсонської області направлено до суду 173 адміністративних протоколи про корупційні правопорушення.

Як наслідок, судом притягнуто до адміністративної відповідальності – 78 осіб (з них: державних службовців – 2; представників органів місцевого самоврядування – 62; інших посадових та службових осіб – 14).

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон