У Бериславі хочуть добудувати багатоповерхівку

Шанс добудувати старий довгобуд з'явився у Бериславі. Цей об'єкт спільної власності територіальних громад району, за словами голови районної ради Володимира Коновалова, планується доробити і ввести в експлутацію шляхом створення житлового будівельного кооперативу.

Для цього збираються залучити кошти районного і обласного бюджетів та кошти майбутніх власників квартир через Херсонський обласний фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. «Маємо велику надію на поетапну реалізацію цього проекту вже в поточному році», — запевняє голова райради.

За словами Коновалова, у житловому будинку загалом буде 45 квартир. Така цифра міститься і в його звіті про діяльність Бериславської райради у 2017 році.

«Якщо бути точним, то там насправді буде 35 квартир: 5 однокімнатних і по 15 дво- і трикімнатних, — прокоментував «Новому дню» перший заступник міського голови Берислава Сергій Шматов. — Цей будинок — єдиний у місті довгобуд, що ніяк не вдається завершити і здати в експлуатацію з початку 2000-х років. До речі, є також наміри у наших правоохоронців реконструювати під квартири приміщення колишнього банку «Україна».

Отримати квартиру в довгобуді по вул. Херсонській, 110 а, усім бажаючим планують запропонувати за програмою кредитування обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва.

Максимальний термін кредитування складатиме 20 років з відсотковою ставкою на рівні 3% річних. Причому для багатодітних родин з трьома або більше дітьми обіцяють застосувати безвідсотковий кредит.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон