До голови Херсонської облради звернулися з пропозиціями

До голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера звернулася депутат облради Оксана Рукавішнікова з цікавими пропозиціями...

Перша з них має на меті започаткувати обласний конкурс молодіжних та дитячих проектів, який надасть можливість реалізувати молоді власні проекти за напрямками: формування громадянської позиції і національно-патріотичне виховання; здоровий спосіб життя молоді; розвиток неформальної освіти; зайнятість молоді.

Взяти участь у конкурсі зможуть рухи, організації, об'єднання та спілки, які здатні формувати нові підходи і шляхи розв'язання життєвих проблем молоді, позитивно впливати на оточуюче суспільство.

«В Херсонській області зареєстровано 68 молодіжних організацій та 8 дитячих. На XIV сесії обласної ради депутати затвердили програму «Молодь Херсонщини» на 2017-2021 роки, метою якої є створення сприятливих умов для розвитку та самореалізації молоді.

Проте в рамках даної програми жодна з молодіжних організацій не отримує підтримки з обласного бюджету. Час виправляти ситуацію», - вважає Оксана Рукавішнікова.

Інша пропозиція стосується журналістів. З огляду на те, що в Україні реалізується масштабна реформа місцевого самоврядування та децентралізації влади, а журналісти як ніхто мають вплив на громадську думку, конкурс спрямовано на їхню професійну діяльність, пов'язану із висвітленням рухів влади в заданому напрямку.

«У Херсонській області на сьогодні об'єдналися лише 25% території області. Якщо аналізувати кількість населених пунктів - об'єдналося лише 29% від повної кількості. Тобто створено 27 об'єднаних територіальних громад, до яких увійшли 95 населених пунктів.

Тож, вивчивши досвід інших областей, пропоную започаткувати обласний конкурс журналістських робіт з тематики «Впровадження реформи самоврядування та децентралізації влади».

У тому числі так ми спробуємо привернути увагу населення області й зацікавлених сторін до позитивних аспектів розвитку громад області», - зазначила Оксана Олександрівна.

Обидві пропозиції, якщо депутати на сесії їх підтримають, фінансуватимуться із обласного бюджету. На «Молодь Херсонщини» пропонується передбачити 200 тис.грн, а на конкурс журналістських робіт – 100 тис. грн.

За матеріалами Херсонської обласної ради

P.S. Члени бюджетної комісії підтримали пропозиції і запропонували винести обидва проекти на розгляд сесії обласної ради, яка відбудеться 16 березня поточного року.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон