У Херсоні нагородили переможців щорічного конкурсу "Херсонщина пам’ятає"

Сьогодні, 13 березня, Херсон святкує свій другий День Народження, адже 13 березня, тільки далекого 1944 року, обласний центр був звільнений від фашистських загарбників.

В честь визволителів Херсона, 10 років тому тодішній депутат Херсонської обласної, а нині міської ради Артем Кияновський організував конкурс «Херсонщина пам'ятає». Два роки він проходив на районному рівні, а вже потім став міським.

Тому вже 8 років поспіль Артем Кияновський разом з начальником управління освіти Херсонської міської ради Юрієм Ніконовим успішно реалізують даний проект.

Сьогодні у Херсоні відбулася церемонія нагородження переможців, які взяли участь у даному конкурсі. Варто зазначити, що в цьому році у п'яти номінаціях конкурсу взяли участь понад 1000 дітей з 46 навчальних закладів міста.

Відкрила церемонію нагородження Народна артистка України Олена Галл-Савальська.

Грамоти та грошові премії в номінації «Декламування» переможцям вручали Артем Кияновський та Юрій Ніконов.

«Я хочу подякувати і дорослим, і дітям за те, що така велика кількість учасників у цьому році. А також хочу привітати усіх мешканців Херсона, які сьогодні святкують звільнення свого міста», - зазначив начальник управління освіти Херсонської міської ради Юрій Ніконов.

У нагородженні переможців в номінації «Вокал» взяла участь секретар Херсонської міської ради Олена Урсуленко, яка зазначила: «Дякую Артему Олександровичу за те, що 8 років у Херсоні проходить конкурс «Херсонщина пам'ятає». Велика подяка нашим педагогам за те, що вони вкладають своє серце та свою душу у розвиток наших дітей. Хочеться подякувати також і дітям за те, що знаходять час на реалізацію свого потенціалу в рамках цього конкурсу. Окрім творчості даний конкурс несе і патріотизм, без якого неможливо жити».

Переможців в номінації «Юні екскурсоводи віртуальних музеїв» Артем Кияновський нагороджував разом з членом журі конкурсу, директором Херсонського обласного краєзнавчого музею Тетяною Братченко.

«Чудова назва у цього конкурсу – щоб усі пам'ятали. Хочу подякувати нашим захисникам, ми пам'ятаємо про ваш подвиг», - зауважила незмінний член журі конкурсу протягом восьми років Тетяна Братченко.

У нагородженні в номінації «Тематичний відеоролик» взяла участь член журі конкурсу, директор обласної дитячої бібліотеки імені Дніпрової Чайки Ганна Бардашевська.

Для вручення грамот та грошових премій у номінації «Літературно-музична композиція» Артем Кияновський запросив Почесного громадянина міста Херсона Катерину Корчагіну.

Чудовим вокалом усіх присутніх на заході привітав артист Денис Морозенко.

Також переможці конкурсу в номінації «Літературно-музична композиція» учні 6-11 класів Херсонської гімназії №20 презентували присутнім свою композицію «Любов і війна».

«Таким же днем, як сьогодні, 74 роки назад наші діди та прадіди пішли через річку з більш низького на більш високий берег відвойовувати Херсон. Це був страшний бій, загинуло багато людей. Останній, який залишився в живих сьогодні був в Школі гуманітарної праці – це Дмитро Перетяпко, визволитель Херсона. Він все бачив на власні очі, каже, що такого жаху, який тоді пережили визволителі – не побажаєш і ворогу.

Сьогодні ми зібрались для того, щоб подякувати тим дітям, які зайняли призові місця в конкурсі, але головне не це. Велика подяка усім учасникам, адже вони доторкнулись до пам'яті наших предків, які визволяли Херсон», - підкреслив організатор конкурсу, депутат Херсонської міської ради, директор навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Артем Кияновський.

Тетяна ГОЛУНОВА
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон