Василь Федін: На Херсонщині необхідно створити умови для інвесторів

В тому числі і про це вчора, 12 березня говорили на засіданні постійної комісії Херсонської обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, промисловості та агропромислового комплексу.

Комісія, під головуванням депутата Херсонської облради Василя Федіна комісія розглянула 20 питань, 9 з яких було рекомендовано винести на сесію обласної ради.

Серед таких – питання розвитку туризму та залучення інвестицій.

На думку Василя Федіна, у регіоні повинні створюватися умови для інвесторів та підприємців, які готові вкладати кошти у розвиток своєї справи на Херсонщині.

Наразі ситуація діаметрально протилежна, тому її потрібно змінювати задля забезпечення належного "бізнесового клімату" в області: "Ми завжди починаємо з того, що запитуємо інвесторів про умови, які вони можуть нам запропоновувати. А потрібно пропонувати умови", – зазначив Федін.

Комісія підтримує ідею проведення у поточному році ХІ Міжнародного інвестиційного форуму "Таврійські горизонти", та заходу, який Херсонщина буде приймати вперше – VIII Міжнародної агропромислової виставки та форуму з розвитку фермерства АГРОПОРТ Південь Херсон.

Крім того, депутати вважають за необхідне участь у Міжнародній аграрній виставці-ярмарку "Агро-2018", яка відбудеться у Києві. На думку членів комісії, такі заходи сприяють створенню позитивного іміджу Херсонщини як на всеукраїнському, так і міжнародному рівнях, а також рекламують наш регіон перед інвесторами, які мають можливості для розвитку різних галузей життєдіяльності області – сільського господарства, туризму, промисловості.

Проте, задля більше детального вивчення питання, депутати вирішили направити на доопрацювання окремі проекти рішень, які стосуються організації та участі у заходах, направлених на соціально-економічний розвиток Херсонщини.

На думку членів комісії, працюючи в інвестиційних напрямках, не слід забувати і про вирішення нагальних проблем області. Одна з найголовніших – стан доріг у регіоні. На Херсонщині є декілька трас, які потребують ремонту "станом на учорашній день". У минулому році було покладено початок ремонту дороги Мар'янське-Берислав. Але на цьому зупинятися не потрібно.

Василь Федін склав своєрідний "рейтинг" доріг, на які обласній владі потрібно звернути увагу: "У нас найбільш проблемною є дорога у напрямку Нововоронцовки (Мар'янське-Берислав). Вона є досить важливою для регіону. Потім – траса до Високопілля та дорога між Генічеськом та Іванівкою", – зазначив голова комісії з питань соціально-економічного розвитку, промисловості та агропромислового комплексу.

Засідання тривало більше двох годин та вийшло досить продуктивним. Депутати розуміють, що напружена робота в комісіях є запорукою успішної роботи у сесійній залі.

Херсонська обласна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон