Андрій Гордєєв: Усім треба брати приклад з наших славних пращурів

Сьогодні, 13 березня у парку Слави біля пам'ятника Невідомому солдату в Херсоні відбувся урочистий мітинг з нагоди 74-ї річниці визволення міста від фашистських загарбників.

Вшанувати вічну пам'ять тих, хто віддав своє життя задля звільнення Херсона зібралися керівництво області й міста, громадськість, ветерани Другої світової війни та учасники бойових дій на Сході України.

«Немає, мабуть, у Херсоні й області, та всій Україні, родини, якої б не торкнулося відлуння тієї війни. В історію великого визволення навіки закарбувалися імена наших прадідів, дідів і батьків.


І сьогодні разом з ветеранами Другої світової з нами присутні захисники та волонтери уже сучасної війни. Усім треба брати приклад з наших славних пращурів і плекати свою демократичну державу», - звернувся до присутніх голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та подякував ветеранам і сучасним воїнам за відмінне виконання їхнього військового обов'язку.

Особливі слова вдячності й шани линули на адресу Дмитра Кириловича Перетяпка – відважного героя, а нині останнього ветерана-учасника битви за Херсон у 1944 році.

Наприкінці мітингу громадськість разом з представниками влади та ветеранами поклали квіти до пам'ятника Невідомому Солдату, пам'ятного знаку на честь загиблих у зоні АТО військових, на Алею Героїв і до Меморіального комплексу воїнам - інтернаціоналістам.

Також з нагоди пам'ятної дати до уваги жителів і гостей міста була представлена виставка військової техніки, розміщена на території парка Слави.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон