У Херсоні показали бродвейську мрію

До 8 Березня Херсонський обласний музичний-драматичний театр ім. М. Куліша зробив подарунок своїм шанувальникам.

У храмі Мельпомени відбулася прем'єра — «Моя мрія — Бродвей». Вистава на дві дії є мюзиклом, глядачів занурили в атмосферу нью-йоркського Бродвею.

Найдовша вулиця цього міста стала символом американського акторського мистецтва, на ній розташовані численні кабаре і театри. В одному з таких волею щасливого випадку опиняється голосиста дівчина з далекої Оклахоми.

У Нью-Йорк, місто блиску і мільйонерів, Джесіку привела заповітна мрія стати співачкою. Звісно, сюжет мюзиклу Америку не відкрив — за законами жанру героїню помічають впливові продюсери, котрі починають розкручувати з неї зірку. Головну роль у виставі зіграла Таїсія Новачук.

Яскрава вокалістка вже встигла полюбитися глядачу як актриса, свого часу втіливши образ Душечки у постановці «Jazz girls» (за мотивами кінофільму «В джазі тільки дівчата»). І доки Тая взяла кілька хвилин «на передих» одразу після прем'єри, її чоловік Сергій Новачук, котрий, до речі, сам за фахом режисер, виступив автором ідеї вистави, розкрив журналістам головний секрет — мюзикл автобіграфічний для головної героїні.

Стати співачкою Таїсія мріяла ще з дитинства, у 7 років, завдяки протекції Олександра Книги, дівчинка потрапила на фестиваль «Чорноморські ігри», і з тих пір сцена стала її життям. Дівчина отримала професійну освіту і встигла відточити свій голос так, що з нею підписав контракт всесвітньовідомий «Cirque du Soleil» (цирк Дю Солей).

Але працювати у складі його трупи Таїсії не судилося, адже незабаром вона дізналася, що стане матір'ю. Пізніше будуть у виконавиці й інші можливості підкорити велику сцену, але, як і кожній співачці, котра мріє про шалену популярність, їй доведеться обирати — кар'єра або особисте життя.

— Свого часу Таїсія навіть контракт від Ігоря Крутого отримувала. І так само, як у цьому мюзиклі, їй було сказано: ніяких бой-френдів і чоловіків, щоб бути зіркою, маєш відмовитися від усього. Але ми показали, що варто вірити у свою мрію. Хочеться, щоб всі талановиті молоді люди думали, як реалізувати себе у своїй країні, а не їхали на заробітки, — розповів Сергій Новачук.

У цей момент до розмови долучається харизматична Таїсія. Як розповіла актриса, у процесі входження у роль їй було що пригадати:

«Коли я приїхала в Київ навчатися, то мені, точно як у постановці про героїню з Оклахоми, говорили: «Ну давай, давай, показуй, що ти там вмієш, із Херсона!». Насправді наше місто дуже багате на таланти, цікаві особистості, зокрема, у музичних колах.

Звісно, сюжет мюзиклу для мене дуже близький, але те, що стосується якихось конфліктних ситуацій, які виникають через непростий характер героїні, звісно, не про мене, бо стараюся з усіма дружити».

За сюжетом мюзиклу мрія головної героїні здійснюється, і звичайна дівчина з Оклахоми з фурором виступає на сцені бродвейського театру, хоч і недовго, бо заради кохання вирішує пожертвувати своїм статусом зірки.

Разом із Таїсією Новачук повірити у Бродвей глядачам допомагають заслужені артисти України Ружена Рубльова та Сергій Михайловський, актори театру Валерій Гайфулін, Ксенія Савельєва, Антон Лисенко та інші. У виставі звучить маса світових хітів, як у перекладеній версії, так і мовою оригіналу — англійською.

Марина САВЧЕНКО
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон